Therese Johaug:

Takker kjæresten etter comebacket

Therese Johaug er tilbake i langrennssporet. Comebacket ble av det overlegne slaget.

KNUSTE ALLE: Ingen hadde sjans mot en Therese Johaug som gikk forrykende på Beitostølen fredag. Terje Pedersen / NTB scanpix
KNUSTE ALLE: Ingen hadde sjans mot en Therese Johaug som gikk forrykende på Beitostølen fredag. Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug (30) gjorde i dag comeback i langrennssporet, 958 dager siden sist.

Johaug har som kjent sonet en dopingdom, men er nå tilbake for fullt. Og rapportene vitnet om så bra treningsgrunnlag at hun var storfavoritt foran sesongåpningen på Beitostølen.

Og 30-åringen gjorde akkurat som forventet. Johaug tok kommandoen helt fra start, og bare økte og økte. I mål var hun 23 sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg, som tok andreplassen.

- I'm back! sa en jublende Johaug i målområdet.

PÅ PALLEN: Therese Johaugs comeback førte henne til toppen av pallen. Foto: NTB scanpix
PÅ PALLEN: Therese Johaugs comeback førte henne til toppen av pallen. Foto: NTB scanpix Vis mer

For det har ikke vært en selvfølge at hun skulle både vinne, og samtidig være så overlegen som det hun var i dag. Det ble minuttet ned til Kari Øyre Slind på tredjeplass.

- Det er veldig sterkt å kunne komme hit og vinne skirenn igjen. Sist jeg var her hadde jeg en seier. Det var to og et halvt år siden, og det er stort å øverst på pallen igjen i dag, sier Johaug, og forteller om at hun har drømt om å komme tilbake og vinne det første rennet hun gikk.

Johaug lot tårene renne i pressesonen etter comebacket. Da hun la seg ned i snøen etter de ti første kilometerne med konkurranselangrenn, var det mye som kvernet i hodet hennes.

- Det var ganske mange følelser som kom i spill. Enda da visste jeg ikke om jeg vant, men jeg kjente at det var en drøm som gikk i oppfyllelse, sier Johaug til Dagbladet.

Følelsesladd

Johaug la ikke skjul på at comebacket ble følelsesladd overfor NRK.

- Dette var spesielt. Det var utrolig godt å komme tilbake til langrennsfamilien, og møte alle folkene som i alle år har heiet på meg på ski. Det var en ubeskrivelig følelse, sier Johaug til NRK.

SNAKKER UT: Therese Johaug gjester Senkveld, hvor hun forteller om tiden etter dopingdommen. Video: TV 2 Vis mer

Hun takket både kjæresten, familien og trener Pål Gunnar Mikkelsplass.

Kari Øyre Slind tok for øvrig den siste pallplassen på Beitostølen fredag, ett minutt bak Johaug. Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok fjerdeplassen, ett minutt og 20 sekunder bak Johaug.

Suveren

Kari Øyre Slind tok for øvrig den siste pallplassen på Beitostølen fredag, ett minutt bak Johaug. Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok fjerdeplassen, ett minutt og 20 sekunder bak Johaug.

Det var aldri noen tvil. Johaug malte på helt fra start, og ledet rennet fra start til slutt. Den som kjempet nærmest var altså Ingvild Flugstad Østberg.

JUBLET: Therese Johaug i et gledeshopp etter seieren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
JUBLET: Therese Johaug i et gledeshopp etter seieren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Heidi Weng ble nummer sju, nesten to minutter bak.

- Jeg orker liksom ikke stå på. Da Ingvild suste forbi meg, tenkte jeg at jeg skulle prøve å ta innpå. Det holdt i ti sekunder. Det er uvant å kjenne at ting ikke flyter som det skal, sier Weng til NRK.

Therese Johaug fikk for øvrig et gult kort for å ha staket i stakefri sone under løpet. Johaug skal ha tatt et dobbelttak med fraspark i nevnte sone.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer