Takker «Idol»-kollegaen for comebacket

Øyvind «Vinni» Sauvik fikk uventet respons da han spilte sin nye låt for «Idol»-kollega Gunnar Greve. Se den nye, heftige musikkvideoen til «Paperboys» her!

Publisert

SEOGHØR.NO: I disse dager er artisten Øyvind «Vinni» Sauvik (40) og manager Gunnar Greve (34) begge å se som dommere i TV2-programmet «Idol» hver fredag.

Men de to TV-kollegene er også gode venner privat. Og de har mer enn musikkinteressen og TV-jobben felles.

Begge to har også nylig opplevd samlivsbrudd.

I april bekreftet Gunnar til Se og Hør Extra at han og kona Helene Ree har gått hver til sitt. Samme måned fortalte Vinni til VG om hvorfor forholdet med eks-kona Tone Orani hadde tatt slutt for andre gang.

I forbindelse med comebacket til Vinnis gruppe Paperboys, har de to gitt hverandre god støtte.

Se den nye Paperboys-videoen øverst i saken!

- Gunnar er en veldig viktig støttespiller, både personlig og karrieremessig. Han er en fyr jeg har jobbet veldig tett med i mange år – 7- 8 år nå. Vi påvirker og inspirerer hverandre, sier Vinni til Seoghør.no.

STØTTESPILLER: - Det å jobbe med Gunnar gir meg en enorm frihet, skryter Vinni av jobbsamarbeidet med Gunnar Greve (t.h).  Foto: TV2
STØTTESPILLER: - Det å jobbe med Gunnar gir meg en enorm frihet, skryter Vinni av jobbsamarbeidet med Gunnar Greve (t.h). Foto: TV2 Vis mer

- Det er klart han er viktig for meg

Det var Gunnar som ønsket at han skulle komme til studio for omtrent ett år siden. 

Etter at Vinni presenterte en ny sang, mente Greve at det høres ut som «Paperboys»-låt - og at duoen burde gjøre comeback. 

40-åringen er svært takknemlig for støtten fra Gunnar -  både privat og som artist. 

- Det er klart han er viktig for meg. Han gir meg muligheten til å tenke på meg sjøl, kunsten min og den skapende prosessen. Han tar seg av forretningene. Det å jobbe med Gunnar gir meg en enorm frihet, skryter han.

KAMERATER OG KOLLEGER: Gunnar Greve og Vinni har samarbeidet i en årrekke og er i tillegg nære venner. Bildet er fra 2013.  Foto: Andreas Fadum
KAMERATER OG KOLLEGER: Gunnar Greve og Vinni har samarbeidet i en årrekke og er i tillegg nære venner. Bildet er fra 2013. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Sauvik legger heller ikke skjul på at den ferske rollen som «Idol»-dommer føles tryggere med kameraten og manageren ved sin side.

- Det påvirka meg i alle fall i positiv forstand at Gunnar skulle være der. Jeg er jo for det meste på Bali og får ikke sett vennene mine så mye som jeg skulle ønske. Nå får jeg i alle fall sett ham hver fredag – han er jo en svært opptatt mann.

- Det var helt klart en av de positive fordelene med å si ja til Idol. Jeg synes det er gøy, vi er gode venner og vi kjenner hverandre godt - det skaper en trygghet. Det er en uformell tone, og man kan slenge litt med leppa. Trygghet skaper spillerom, forteller han.

Ny låt

ENORM SUKSESS: «Paperboys» har vunnet to Spellemannspriser i kategorien «urban». Her mottok de pris i 2005.  Foto: NTB scanpix
ENORM SUKSESS: «Paperboys» har vunnet to Spellemannspriser i kategorien «urban». Her mottok de pris i 2005. Foto: NTB scanpix Vis mer

Seks år etter at hiphop-duoen «Paperboys» ga seg, ble det i februar kjent at Øyvind «Vinni» Sauvik (40) og Alexander «Pope Dawg» Halstensgård (37) skulle gjøre comeback.

Nå er den prisvinnende gruppa ute med den splitter nye musikkvideoen til låten «Go Ahead

Videoen er spilt inn i blant annet Tokyo, Houston og New York, og er ifølge Vinni selv så dyster at han selv blir preget av å se den.

- Jeg liker den, den er dritfet. Mørk og trist – får nesten litt vondt av å se den.

- Låta handler om at livet er forgjengelig og at alt er midlertidig og at vi har en sterkt trang til flukt. Triste bilder, og trist, visuell tematikk. Musikkvideoen er ekte med «vanlige» folk, sier han til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

BRUDD: Vinni Tone Oriani ble samboere første gang i 2006, men nå er det nok en gang slutt mellom paret. Foto: Andreas Fadum
BRUDD: Vinni Tone Oriani ble samboere første gang i 2006, men nå er det nok en gang slutt mellom paret. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Prisvinnende duo

«Paperboys» gjorde gigantsuksess på tidlig 2000-tallet, en suksess som ga dem Spellemannspris i 2002 og i 2005. 

I 2010 gikk Vinni solo, og fikk spesielt mye oppmerksomhet etter han var deltager i TV2-programmet «Hver gang vi møtes» i 2012, der han sang seg inn i hjertene til det norske folk med Halvdan Sivertsens låt «Sommerfuggel i vinterland».

LES OGSÅ: Se Lene Nystrøms personlige kroppskunst

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer