Lisa Børud:

Takker Gud og farfar for suksessen

«Stjernekamp»-Lisa vokste opp i en av Norges mest berømte musikkfamilier.

I BESTE
SENDETID: Lisa måtte forrige uke forlate «Stjernekamp» på NRK. Her er hun avbildet med blant andre programleder Kåre Magnus Bergh. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I BESTE SENDETID: Lisa måtte forrige uke forlate «Stjernekamp» på NRK. Her er hun avbildet med blant andre programleder Kåre Magnus Bergh. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Se og Hør): På tross av sin unge alder, har Lisa Børud (21) gjort comeback - seks år etter at hun la mikrofonen på hylla.

I «Stjernekamp» på NRK seilte hun opp som en av favorittene, men forrige uke tok eventyret slutt, da Lisa måtte forlate konkurransen.

- Det kom som et sjokk da jeg ble spurt om å være med. Først skjønte jeg ikke at de ville ha meg som artist. Jeg trodde jeg bare skulle danse. Da jeg skjønte det, tok jeg en dags betenkningstid og rådførte meg med mamma og pappa. Og så takket jeg ja, forteller hun til Se og Hør.

VOKSENT COMEBACK: Lisa
Børud var stor stjerne, men la opp som
16-åring. Denne høsten har hun vært å se i «Stjernekamp» på NRK. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VOKSENT COMEBACK: Lisa Børud var stor stjerne, men la opp som 16-åring. Denne høsten har hun vært å se i «Stjernekamp» på NRK. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Musikalsk oppvekst

Familiens råd er veldig viktig for den musikalske 21-åringen. Hun vokste tross alt opp i en av Norges mest berømte musikkfamilier.

Farfar Arnold Børud (69) startet eventyret - med kristne sanger. På 80-tallet var kassettene til Børud-gjengen heftig spilt på barnerom over hele Norge. Da Arnolds unger ble eldre, dannet han bandet Arnold B Family.

BARNESUKSESS: I alt solgte Lisa over
120 000 plater som barn - og ga ut samleplate
allerede som 11-åring. Her er Lisa avbildet da hun var 10 år gammel. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
BARNESUKSESS: I alt solgte Lisa over 120 000 plater som barn - og ga ut samleplate allerede som 11-åring. Her er Lisa avbildet da hun var 10 år gammel. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Lisas pappa Thomas Børud (47) har ført musikkinteressen videre. Han var produsent og skrev melodier for Lisa, som hadde enorm suksess som barnestjerne.

Hun solgte over 120 000 plater før hun la opp som 16-åring.

- Jeg begynte da jeg var fem år gammel. Det er jo litt morsomt å tenke på at jeg ga ut en samleplate med de største hitene mine da jeg var 11 år gammel, sier hun og legger til:

- Pappa kunne det meste, og farfar lagde tekstene, så jeg var veldig heldig.

POPSTJERNE: Lisa Børud ble tidlig kristen-popstjerne. Her sammen med pappa Thomas Børud.  Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
POPSTJERNE: Lisa Børud ble tidlig kristen-popstjerne. Her sammen med pappa Thomas Børud. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Klar for comeback

Nå føler hun seg klar for sangkarriere nummer to.

- Jeg går på danselinjen på Bårdar. Jeg føler meg voksen og klar for artistlivet igjen. Jeg forsøker fortsatt å finne ut av hva slags artist jeg vil bli, forteller Børud.

MÅTTE FORLATE KONKURRANSEN: Lisa Børud måtte forlate konkurransen i forrige uke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MÅTTE FORLATE KONKURRANSEN: Lisa Børud måtte forlate konkurransen i forrige uke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Hun fikk prøve seg på mange forskjellige sjangre i «Stjernekamp», og mestret de fleste med god stil.

Hele den musikalske storfamilien er fulle av lovord om stortalentet.

- Det er helt rått. Du har så kontroll og trøkk, og så naturlig scenetilværelse. Jeg er så stolt av deg, smiler bestefar Arnold da vi treffer ham og Lisa i Oslo.

Holder seg godt

Arnold legger ikke skjul på at han har stor tro på barnebarnet.

- Vi er en familie som står hverandre veldig nær, sier familieoverhodet som har turnert verden rundt sammen med Arnold B Family.

- Det var nok noen som lurte på om vi tvang ungene våre til å bli med, men da hadde det aldri gått. Og nå er det gøy å se at neste generasjon tar arven videre, sier farfar.

Selv er Lisa takknemlig for at familien er der for henne.

- Det har bare vært positivt. Det er jo på grunn av dem at jeg har fått sjansen. Jeg er veldig takknemlig for at familien min stiller opp for meg, stråler ungjenta.

Ba for farfar

I likhet med resten av familien er Lisa kristen, og finner både styrke og trøst i troen. Som da farfar Arnold ble syk. Det var tøft for familien.

- Jeg fikk prostatakreft for to og et halvt år siden. Heldigvis fikk vi tatt det med en gang. Nå har jeg ingen problemer med det, forsikrer Arnold.

- Troen betyr veldig mye for oss. Det er trygt å ha en basis i livet. Når livet butter er det fantastisk å ha en ressurs som er større enn seg selv, legger Arnold til.

Lisa fikk selv en dramatisk start på livet. Den lille jenta kom fem uker før termin. Det husker farfar veldig godt.

- Du ble født så altfor tidlig. Det husker ikke du, men da var jeg der. Vi så heldigvis med en gang at du kom til å klare deg, smiler den stolte farfaren.

Nå håper han at Lisa blir stjerne - også som voksen artist.

Lykkelig som singel

Lisas foreldre møtte hverandre i ung alder, og Lisas mamma Elin var 23 år da datteren ble født. Foreløpig har den store kjærligheten latt vente på seg for «Stjernekamp»-profilen.

Hun er singel, og bor i kollektiv i Oslo sammen med søsteren Sofie (19) og to venninner.

- Kjærligheten får komme når den kommer. Akkurat nå er det så mye annet som skjer. Jeg har et avslappet forhold til det, forsikrer Lisa.

LES OGSÅ: «Stjernekamp»-dommerne er barndomsvenner