Takker for støtten fra andre mødre

Johanna Grønneberg bryr seg ikke om hva ekspertene mener om henne som mor.

SEOGHØR.NO: Programleder Johanna Grønneberg (34) har nok en gang sjokkert med sine meninger om barneoppdragelse. Men denne gangen var det ikke med vilje. Johanna skapte furore da hun la ut et bilde på Instagram der hun går med datteren Savannah (1) i bånd.

- This is how we travel. Yes, she is on a leash - get over it, skrev hun under bildet.

Bildet har ført til diskusjoner på sosiale medier, og mange av Seoghør.nos lesere uttrykker sin støtte til Johanna på Facebook.

- Heller en happy unge med sekk og bånd, enn en sur grinete unge som er fastspent med seler i vogna, er det en Facebook-bruker som skriver.

- Barneseler har sikkert har den reddet mange barns liv, skriver en annen.

- Dette er jo helt genialt!!! Ser ikke noe galt i det, mener en tredje.

Grønneberg setter pris på positive kommentarer fra andre mødre.

- Det er veldig hyggelig. Ekspertene mener alltid sitt. Ifølge dem er jeg nok ingen perfekt mor, men det kan jeg heller ikke hige etter. Å få et klapp på skulderen fra andre mødre gjør meg glad, sier hun til Seoghør.no.

Uforberedt på oppstyret

Ettbarnsmoren har mange ganger terget på seg andre småbarnsmødre, som da hun for to år siden fortalte at hun ønsket at Savannah skulle komme til verden via orgasmefødsel. Men denne gangen var hun uforberedt på den massive diskusjonen som fulgte etter publiseringen av bildet.

SKAPTE FURORE: Johanna Grønneberg vekket oppsikt da hun delte et bilde der hun går med datteren Savannah i bånd. Foto: Johanna Grønneberg/Instagram
SKAPTE FURORE: Johanna Grønneberg vekket oppsikt da hun delte et bilde der hun går med datteren Savannah i bånd. Foto: Johanna Grønneberg/Instagram Vis mer

- Hadde jeg visste at det skulle skape så mye styr så hadde jeg latt henne komme ut av buret en halvtimes tid og løpe litt rundt i hagen, spøker Grønneberg i sin sending på Radio Norge fredag.Hun tror det er assosiasjonene til hund som får folk til å reagere.

- Det er en dame som har tatt bildet av barnet sitt i bånd. Det har skapt stor furore. Noen mener det er veldig trist andre mener det er fint for sikkerhetens skyld. Denne dama er forøvrig meg, sier hun i programmet.

OMDISKUTERT: Noen mener det er trygt å ha barn i bånd, mens andre mener det nærmest er barnemishandling. Lille Savannah bruker bånd når mamma Johanna mener det er tryggest, for eksempel på en flyplass. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no
OMDISKUTERT: Noen mener det er trygt å ha barn i bånd, mens andre mener det nærmest er barnemishandling. Lille Savannah bruker bånd når mamma Johanna mener det er tryggest, for eksempel på en flyplass. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no Vis mer

- Hva er så forferdelig?

Det var Aftenposten som først omtalte saken, og har snakket med forfatter og høgskolelektor Tone Strømøy som omtaler bildet som «forferdelig trist».

Selv skjønner ikke Johanna den negative responsen og mener det ikke er noe bedre når barnet sitter i barnevogn.

- Hvorfor er en sekk med bånd verre enn en vogn? Hun får muligheten til å gå selv og slipper å sitte stille i en vogn hele tiden, sier Grønneberg og påpeker at hun kun bruker båndet i situasjoner der hun mener det er tryggest.

- Jeg skjønner ikke hva som er så forferdelig. Det er ikke slik at jeg sitter på kafé og binder Savannah fast i gjerdet ved siden av. Jeg bruker båndet i situasjoner der det er nødvendig, slik som flyplasser. Sikkerhet er alltid det viktigste. Det er ikke for å gjøre min jobb som mor noe enklere.

LES OGSÅ: Johanna Grønnebergs datter sjokkerte da hun snakket for første gang