Ben Stiller:

Takker for støtten etter farens dødsfall

Jerry Stiller ble 92 år gammel.

FAR OG SØNN: Ben Stiller fulgte i sin fars fotspor, og ble selv også skuespiller. Nå takker han for støtten etter farens dødsfall, som ble kjent mandag. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Ben Stiller fulgte i sin fars fotspor, og ble selv også skuespiller. Nå takker han for støtten etter farens dødsfall, som ble kjent mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom nyheten om at «Seinfeld»-stjerna Jerry Stiller hadde gått bort, 92 år gammel. Det bekreftet skuespillerens sønn Ben Stiller (54) på Twitter. 92-åringen døde av naturlige årsaker.

«Jeg er så lei meg for å meddele at faren min, Jerry Stiller, har gått bort av naturlige årsaker. Han var en fantastisk far og bestefar, og den mest hengivne ektemann for Anne i 62 år. Han vil bli dypt savnet. Jeg elsker deg, pappa», skrev skuespilleren.

Nå takker Ben Stiller for all støtten etter farens bortgang. Det gjør han i et innlegg på Twitter.

- Tusen takk for den utrolige strømmen av kjærlighet og takknemlighet for Jerry. Jeg vet hvor mye det ville betydd for han. Og han ville ha elsket denne vakkert skrevne nekrologen i New York Times, skriver sønnen og henviser til farens nekrolog.

Lang karriere

Jerry Stiller døde fem år etter sin kone, skuespiller og komiker Anne Meara, som gikk bort i 2015. Hun ble 85 år gammel. På 60- og 70-tallet utgjorde ekteparet en komikerduo som gjestet flere tv-program, blant dem «The Ed Sullivan Show».

I 1986 lanserte de sin egen kortvarige situasjonskomedie med navn «The Stiller and Meara Show». I 2007 ble Stiller og kona hedret med en felles stjerne på Hollywood Walk of Fame.

DØDE: Skuespilleren og komikeren gikk bort av naturlige årsaker, 92 år gammel. Video: Dagbladet TV Vis mer

Stiller har en lang karriere bak seg, men er nok kanskje best kjent i rollen som Frank Constanza i tv-serien «Seinfeld», og som Arthur Spooner, faren til Leah Reminis karakter i tv-serien «Kongen av Queens».

Stiller var å se i hele 26 episoder av «Seinfeld» fra 1993 til 1998, og ble nominert til en Emmy for sitt arbeid med tv-serien i 1997.

92-åringen har også vært å se i flere spillefilmer, blant dem «Zoolander» og «Secret of the Andes». I førstnevnte filmkomedie var det sønnen Ben som hadde regien. Jerry og Ben har også spilt mot hverandre i komedien «Hot Pursuit» fra 1987.

KONA: Stiller var gift med komikeren og skuespilleren Anne Meara. De fikk de to barna Ben og Amy. Foto: NTB Scanpix
KONA: Stiller var gift med komikeren og skuespilleren Anne Meara. De fikk de to barna Ben og Amy. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om Stiller var kjent som komiker, var han også en seriøs skuespiller med en lang historie fra Broadway.

Stiller ble født i Brooklyn og var den eldste av fire søsken. Han tjenestegjorde i den amerikanske hæren under andre verdenskrig. Da han kom tilbake fra krigen begynte han å opptre i teateret, før han møtte sin framtidige kone og tok fatt på en karriere innen komedie.

Stiller giftet seg med Anne Meara i 1954, og sammen fikk de barna Ben og Amy Stiller (58).

LES OGSÅ: Ny lykke etter familietragedien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer