Nils-Ingar Aadne mistet kjæresten:

- Takker for støtten etter dødsfallet

Ida Eide døde brått under et mosjonsløp i helgen. Kjæresten Nils-Ingar Aadne og Idas familie takker for støtten etter tragedien.

I SORG: Komiker Nils-Ingar Aadne og kjæresten Ida Eide avbildet sammen på Idrettsgallaen i 2017. I helgen gikk Ida Eide bort etter å ha mistet bevisstheten i forbindelse med et mosjonsløp på Jessheim. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
I SORG: Komiker Nils-Ingar Aadne og kjæresten Ida Eide avbildet sammen på Idrettsgallaen i 2017. I helgen gikk Ida Eide bort etter å ha mistet bevisstheten i forbindelse med et mosjonsløp på Jessheim. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Standupkomiker Nils-Ingar Aadne (35) er i sorg etter at kjæresten, tidligere langrennsløper Ida Eide (30), gikk bort i helgen.

Eide døde søndag, etter å ha deltatt i mosjonsløpet Norgesløpet på Jessheim dagen før. Det var Oppland Arbeiderblad som først meldte om dødsfallet.

Tidlig mandag ettermiddag kom Eides familie med følgende uttalelse til nyhetsbyrået NTB:

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer».

Aadne og Eide møttes etter at førstnevnte valgte å ta seg fri fra jobben som komiker for å satse for fullt på langrenn i ett år sommeren 2016. Året etter stilte de opp på Idrettsgallaen sammen.

- Tankene gå til Nils-Ingar og familiene

Aadne er for tiden aktuell med forestillingen «Den spanske flue» på Oslo Nye. Komedien hadde premiere torsdag forrige uke, og skal etter den opprinnelige planen spilles flere ganger i uken frem til 29. september.

- I første rekke går våre tanker til Nils-Ingar og familiene. Vi jobber med alternativer med tanke på avviklingen av «Den spanske flue», men har ikke mer informasjon å komme med på nåværende tidspunkt. Det vil bli sendt ut en pressemelding, forteller informasjonssjef ved Oslo Nye, Margareta Magnus Myhre, til Se og Hør.

Mandag ettermiddag, i den varslede pressemeldingen, opplyser Myhre at forestillingene førstkommende tirsdag og onsdag blir avlyst.

- Vi spiller «Den spanske flue» igjen torsdag, fredag og lørdag - og da med understudy i rollen som Henrik Meisel. Vi er i dialog med Nils-Ingar Aadnes management vedrørende de framtidige forestillingene, heter det i pressemeldingen.

SCENEAKTUELL: Nils-Ingar Aadne (t.v.) spiller mot blant andre Kim Haugen i «Den spanske flue». Hva som skjer med de kommende forestillingene, er i skrivende stund usikkert. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
SCENEAKTUELL: Nils-Ingar Aadne (t.v.) spiller mot blant andre Kim Haugen i «Den spanske flue». Hva som skjer med de kommende forestillingene, er i skrivende stund usikkert. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

Funnet bevisstløs

Det var på lørdag Ida Eide deltok i mosjonsløpet Norgesløpet på Jessheim, hvor hun ble funnet bevisstløs på bakken av forbipasserende.

14.29 fikk politiet melding om at en kvinne i begynnelsen av 30-årene hadde blitt funnet på bakken.

- Hun pustet ikke og det ble jobbet med hjerte-lunge-redning. Patruljen fant via startnummeret ut hvem hun var, sa operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til VG i helgen.

Eide ble fraktet til Ullevål Sykehus i luftambulanse, men var på dette tidspunktet ikke ved bevissthet.

PÅ LANDSLAGET: Ida Eides lillesøster, Mari Eide. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PÅ LANDSLAGET: Ida Eides lillesøster, Mari Eide. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Uvirkelig og ufattelig

Ida Eides lillesøster, Mari Eide (28), er det nyeste medlemmet på det norske langrennslandslaget. De norske langrennsjentene befinner seg nå på landslagssamling i Livigno i Italia.

Mari Eide var sammen med resten av det norske kvinnelandslaget og allround-herrene på høydesamling da hun fikk beskjeden, men reiste hjem til Norge søndag.

Kort tid etter at det tragiske dødsfallet ble kjent, meldte Norges Skiforbund at de norske langrennsjentene hadde avlyst sitt pressetreff i Livigno, som skulle begynne klokken 12.30 mandag.

Ingvild Flugstad Østberg tok likevel et raskt møte med oppmøtt presse i den lille, italienske grensebyen og delte noen ord om Ida Eides bortgang:

- Det er helt uvirkelig og ufattelig. Vi tenker masse på familien og samboeren og de som står henne nærmest. Vi prøver å gjøre det vi kan som lagvenninner og venninner, og støtte så godt vi overhodet kan, sier Østberg til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildene.

UTEN MARI EIDE: Therese Johaug (foran t.v.) og Ingvild Flugstad Østberg på treningstur i den lille italienske grensebyen Livigno mandag. Bak løper Thea Krokan Murud, Tiril Udnes Weng og Ragnhild Haga.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UTEN MARI EIDE: Therese Johaug (foran t.v.) og Ingvild Flugstad Østberg på treningstur i den lille italienske grensebyen Livigno mandag. Bak løper Thea Krokan Murud, Tiril Udnes Weng og Ragnhild Haga. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
I SORG: Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug var gode venninner av Ida Eide. Her avbildet under et rulleskiløp i Holmenkollen i sommer. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I SORG: Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug var gode venninner av Ida Eide. Her avbildet under et rulleskiløp i Holmenkollen i sommer. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Andre tragedie på en måned

Det tragiske dødsfallet til Ida Eide kommer få uker etter at de norske langrennsjentene tok farvel med tidligere skiløper Vibeke Skofterud (38).

Skofterud omkom i en vannscooter-ulykke utenfor Arendal den 29. juli, etter at hun traff en holme ved øya St. Helena.

Da Skofterud ble stedt til hvile i Eidsberg kirke den 9. august, var flere av hennes tidligere lagvenninner på plass for å ta farvel. Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg satt på første rad.

AVSKJED: I dag begraves den populære langrennsløperen Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke. Skijentene leste fra kransene rundt Vibekes kiste. Vis mer

Nær venn av Johaug

Ida Eide var også en av Therese Johaugs nærmeste venninner, og har vært en av Johaugs viktigste støttespillere i perioden 30-åringen fra Dalsbygda var utestengt.

Eide var blant annet med Johaug og Ingvild Flugstad Østberg på treningssamling til høyden i Colorado forrige sommer. Ved flere anledninger har Eide vært en av Johaugs utvalgte når hun har reist på private samlinger til høyden de siste årene.

Saken fortsetter nedenfor.

Johaug er selvsagt blant dem på landslaget som er aller sterkest preget etter Ida Eides brå død. Tidlig mandag ettermiddag er det uvisst om hun kommer til å avbryte høydesamlingen og reise hjem.

- Det er ikke tatt noen avgjørelse på om Therese reiser hjem eller blir der nede, sier Johaugs manager, Jørn Ernst, til Dagbladet.

PREGET: Therese Johaug (t.v.) og Ingvild Flugstad Østberg på vei ut på treningstur i Livigno mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PREGET: Therese Johaug (t.v.) og Ingvild Flugstad Østberg på vei ut på treningstur i Livigno mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Også utenfor treningen sto Eide og Johaug hverandre nær. Nylig feiret de begge 30 år i et felles 30-årslag i Oslo.

Ida Eide var selv en lovende skiløper i junioralder, med blant annet NM-medalje i eldste juniorklasse, og som sin ett år yngre søster var hun best i sprint.

Hun avsluttet karrieren i 2011, men fortsatte å være en god venninne av flere av kvinnene på landslaget.

- Utrolig trist

Stevneleder for Norgesløpet, Nils Kr. Wiig, sier til Dagbladet at arrangøren ikke visste om hendelsen før Eide var fraktet bort med ambulansehelikopteret. Det var politiet som orienterte Wiig om situasjonen.

- Jeg kjenner ikke til detaljene helt. Det var ingen av våre som oppdaget det. Hun har gått ut av løypa selv, forteller Wiig.

Han synes det er utrolig trist at noe slikt kunne skje i Norgesløpet, og er svært preget av hendelsen.

- Det er bare veldig trist. Utrolig trist. Det preger oss at det har skjedd med en av våre. Vi tenker veldig på familien.

LES OGSÅ: Gullvenninnenes rørende hilsener til Skofterud

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer