TAKKER FOR STØTTEN: Skuespiller Jakob Oftebro har brutt tausheten etter den alvorlige brannskaden han ble utsatt for under innspilling av tv-serien «Hamilton». Foto: Bård Gundersen / gundersenogmeg / NTB scanpix
TAKKER FOR STØTTEN: Skuespiller Jakob Oftebro har brutt tausheten etter den alvorlige brannskaden han ble utsatt for under innspilling av tv-serien «Hamilton». Foto: Bård Gundersen / gundersenogmeg / NTB scanpix Vis mer

Jakob Oftebro:

Takker for støtten etter brannskaden

- Vi er sårbare og må ta vare på hverandre.

Publisert

Forrige uke ble det kjent at skuespiller Jakob Oftebro (32) hadde pådratt seg alvorlige brannskader i forbindelse med opptak av tv-serien «Hamilton».

Det var VG som først omtalte saken, og ifølge avisen skal ulykken ha skjedd lørdag 19. mai.

Fredag bekreftet svensk politi overfor avisen at det var snakk om brannskader i ansiktet.

32-åringen har siden vært ordknapp om hendelsen, men nå kommer Oftebro selv med en oppdatering etter ulykken.

«Tusen tusen tusen takk for all støtte og kjærlighet jeg har fått fra familie, leger, fans, kollegaer, og venner. Det er uvurderlig. Jeg leges bra og forhåpentligvis blir jeg helt god igjen. Jeg har tross alt vært heldig, det kunne gått mye verre. Håper bransjen og alle kan lære av dette. Vi er sårbare og må ta vare på hverandre. Alle sammen. Kos dere i sola og pas på hinanden (for meg) Jakob».

Det var under innspilling av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter at Oftebro skal ha fått en såkalt molotovcocktail, en flaske med brennbart stoff, over seg. Han ble fraktet til sykehus med brannskader, men er senere blitt utskrevet.

Da Se og Hør tok kontakt med Oftebros manager, Anne Lindberg, torsdag ettermiddag, hadde hun følgende å melde:

- Jakob Oftebro er på bedringens vei, men tilstanden hans er stadig alvorlig.

Ingen nye detaljer

Se og Hør har vært kontakt med Lindberg Management mandag formiddag, som ikke har noe ytterligere informasjon å legge til på nåværende tidspunkt.

Ifølge VG har politiet i Sverige startet etterforskning av hendelsen.

- Vi etterforsker dette som «framkallelse av fare for andre», og utreder det som et tilfelle av uaktsomhet. Vi har ennå ikke avhørt den som ble rammet, men vi har avholdt et antall vitneavhør for å finne ut av hvordan dette har skjedd, uttalte talsperson for Stockholm-politiet, Kjell Lindgren, til VG torsdag.

Overfor Se og Hør informerer politiet i Stockholm mandag formiddag at de ikke har noen nye detaljer å melde hva angår etterforskningen.

Mandag ettermiddag bekrefter produsent Patrik Nebout overfor VG at «Hamilton»-innspillingen er blitt utsatt som følge av ulykken.

- Vårt primære fokus er at Jakob skal bli helt frisk så snart som mulig. Vi har tatt en pause og jobber akkurat nå med å finne en ny plan for hvordan vi skal gjenoppta innspillingen, skriver Nebout til avisen.

Støtte fra «Game of Thrones»-stjerne

I helgen delte for øvrig en av Oftebros kamerater, den danske skuespilleren Pilou Asbæk (36), en støtteerklæring til kollegaen på Instagram.

Det gjorde han sammen med et bilde av de to og skuespillerkollegaen Johannes Lassen (36). De tre skuespillerne blir av danske Sound Venue omtalt som et «trekløver», som ofte tilbringer tid sammen både på og utenfor jobb.

«Nå har det skjedd noe med Jacob, min gode venn, som aldri burde ha skjedd. Jeg sender min kjærlighet, støtte og varme tanker. Du er ikke alene, og vi står sammen. Vi må huske å passe på hverandre. Vi jobber i et tøft og risikoutsatt arbeidsmiljø, som ikke alltid er så trygt som vi ønsker (...) Dette gjør meg vondt. God bedring, Jacob. Elsker deg, bro», skrev Asbæk blant annet i innlegget.

Pilou Asbæk er kjent fra blant annet HBO-suksessen «Game of Thrones» og dramaserien «Borgen».

FESTPREMIERE: Regissør Tomas Alfredson, og skuespillerne Rebecca Ferguson og Jakob Oftebro,var tilstede på festpremieren på «Snømannen» i Oslo i kveld. De så ikke ut til å bekymre seg over den dårlige, norske kritikken. Video: Ingunn Dorholt Vis mer

- Ikke akseptabelt

Det var i februar det ble kjent at Jakob Oftebro skulle fronte den nye versjonen av «Hamilton», der Oftebro skal spille spionhelten Carl Hamilton, ifølge Dagsavisen.

Produksjonsselskapet som lager «Hamilton», Dramacorp Pampas Studios, skrev følgende i en e-post til Se og Hør, etter at ulykken ble gjort kjent:

- En innspilling skal være en sikker plass for alle medvirkende, og det som har skjedd er ikke akseptabelt. Det her skal ikke kunne skje. Hvilke konsekvenser det får for innspillingen er uklart per dags dato, fortalte Patrick Nebout i Dramacorp-Pampas Studios til Se og Hør fredag.

Serien, som er basert på Jan Guillous bøker, har blitt filmatisert flere ganger. Sist i 2012 med Mikael Persbrandt i hovedrollen.

De siste ukene har Jakob Oftebro for øvrig delt flere innlegg på Instagram der han har gitt følgerne sine et innblikk i innspillingen av «Hamilton» - og de fysiske forberedelsene til rollen.

LES OGSÅ: Røper hvorfor de ikke klarte å holde maska

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer