Carina Dahl:

Takker for støtten etter åpenheten

- Det var målet mitt med å takke ja til å snakke om dette, sier Carina Dahl.

TAKKER: Carina Dahl åpnet seg om at hun hadde fått fjernet en svulst i hodet. Nå rennes hun ned av støttende meldinger. Foto: Privat
TAKKER: Carina Dahl åpnet seg om at hun hadde fått fjernet en svulst i hodet. Nå rennes hun ned av støttende meldinger. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Fredag kveld møtte Se og Hør Carina Dahl (34) hjemme hos henne i Oslo. Den norske artisten og tv-profilen kunne fortelle at hun for bare to uker siden fikk fjernet en svulst i spyttkjertelen, som hun hadde gått med i mange år.

34-åringen oppfordret samtidig andre til å sjekke seg mer jevnlig hos legen, og det siste døgnet har hun mottatt en rekke støttende meldinger.

«Må starte med å si at jeg er frisk og har det veldig bra. Men jeg kan også si at det har vært noen spesielle måneder. Folk har vel ikke skjønt noen ting, da jeg har vært så utrolig mye hjemme og hatt et lite tempo i forhold til vanlig», skriver hun innledningsvis på Instagram lørdag.

Videre skriver Dahl at hun ikke ønsket å informere andre enn sine nærmeste før dele var gjennomført. I samme innlegg forklarer hun om prosessen hun har vært gjennom, og takker for de utallige meldingene hun har fått etter at saken om henne ble publisert.

View this post on Instagram

Må starte med å si at jeg er frisk og har det veldig bra. Men kan jo også si at det vært noen spesielle måneder. Folk har vel ikke skjønt noen ting da jeg har vært så utrolig mye hjemme og hatt så lite tempo i forhold til vanlig. Men jeg har villet gå gjennom dette uten at noen enn de absolutt nærmeste visste det. For 2 måneder siden sjekket jeg ut en kul (der dere ser det drenet kommer ut av hodet mitt) som visste seg være en GODARTET svulst. Takk Gud tenkte jeg. Men den måtte fjernes da celler i en svulst kan endre seg; bli ondartet & spre seg. Samt pga størrelsen der den lå i spyttkjertelen, hvor også da ansiktsnerven går igjennom. Skulle tro det var et lite inngrep, men det var altså ikke bare bare; 3-4 timers operasjon i full narkose & tre døgn på Rikshospitalet. Arr ville det bli, og risken var lammelser i ansiktet. Man tenker alltid at det kunne vært så mye verre, det kan det alltid være, men tror de fleste hadde kjent på en frykt og uro rundt en sånn operasjon. Opererte for snart 2 uker siden, det gikk kjempe fint, og jeg tenker veldig mye på de som må igjennom både kreft, cellegift og operasjoner som er i mye verre grad enn dette. Må si takk for utallige fine meldinger etter saken i @dagbladet , @nettavisen.no & @seoghoer ❤️ Ikke meningen å sjokkere/skremme alle venner, bekjente & følgere med dette som jeg har holdt hemmelig. Men nå synes jeg ikke det er mer enn rett å bruke dette til noe godt og oppfordre folk til å følge med på kroppen sin, ta vare på den og kjøre en årlig EU-kontroll på den på samme måte som på bilen sin. Det viste jo seg at min svulst har vært der i ca 15 år, så reality sjekk på å gå til legen litt oftere gitt! Slapp en låt sammen med pappa for noen år siden hvor inntekten går til @kreftforeningen og nå føler jeg den ble aktuell igjen ❤️ Sjekk ut Something Stupid (link i bio) og ikke minst #SjekkDeg

A post shared by Carina Dahl Official (@carinadahl) on

«Det var ikke meningen å sjokkere/skremme alle venner, bekjente og følgere med dette som jeg har holdt hemmelig, men nå synes jeg ikke det er mer enn rett å bruke dette til noe godt, og til å oppfordre folk til å følge med på kroppen sin, ta vare på den og å kjøre en årlig EU-kontroll på den - på samme måte som på bilen sin», skriver hun videre.

PÅ SYKEHUS: Carina Dahl gikk gjennom en heftig operasjon for å fjerne svulsten. Foto: Privat
PÅ SYKEHUS: Carina Dahl gikk gjennom en heftig operasjon for å fjerne svulsten. Foto: Privat Vis mer

Til Se og Hør forteller artisten at hun ikke har rukket å lese alle meldingene som har kommet inn det siste døgnet.- Selv om jeg ikke ville at noen skulle vite dette, er jeg glad for at jeg gikk med på å snakke om det. Det er jo den her rare følelsen av dårlig samvittighet for å føle så mye på det som var en godartet svulst, når alternativet er ekstremt mye verre, sier hun åpenhjertig.

ROMANTIKK: Det var i denne episoden av «Snaprulett» Carina Dahl møtte Nikolai Aspen første gang. Kan du spotte den gode tonen? Vis mer

Klarte målet sitt

Hun mener derimot at siden opplevelsen med svulsten var både skremmende og oppsiktsvekkende, og at operasjonen var såpass komplisert, så er det greit for henne å føle på det.

- Jeg har fått så utrolig mange meldinger av folk som har opplevd det samme, opplevd verre og ikke minst de som sier de har ting de nå skjønner at de må sjekke ut, sier hun, og fortsetter:

- Det var målet mitt med å takke ja til å snakke om dette, at folk setter kroppen sin først. Sjekk deg!

Og det er nettopp det Dahl ønsket, nemlig å få hjelpe andre til å åpne øynene. Hun har tidligere gitt ut låta «Somethin' Stupid» sammen med faren, Morten «Diesel» Dahl, til inntekt for Kreftforeningen, og hun forteller at låta plutselig føles veldig aktuell igjen.

For Carina Dahl var det en venninne som ble kreftsyk som fikk henne til legen.

- Jeg er ekstremt dårlig til å dra til legen, og kjører hardt på i hverdagen. Selvfølgelig har jeg lært at man skal følge med litt. Man skal ikke være nødt til å vente helt til en som står deg nær får kreft for at du skal ta ting på alvor. Selvfølgelig kommer jeg til å følge med litt mer enn jeg kanskje har gjort tidligere, sa hun, og la til at kroppen er det viktigste man har.

LES OGSÅ: Mistet broren (18) i ulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer