Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

Takker folket med nye bilder av prins Gabriel

- Vi setter pris på deres omtenksomhet, sier Carl Philip og Sofia.

VISER FREM BARNA: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia viser stolt frem sine to små hjerteknusere Alexander og Gabriel på nye bilder fra det svenske kongehuset. Foto: Kungahuset.se
VISER FREM BARNA: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia viser stolt frem sine to små hjerteknusere Alexander og Gabriel på nye bilder fra det svenske kongehuset. Foto: Kungahuset.se Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Den svenske kongefamilien har fått mange nye medlemmer den siste tiden, og i august var gleden stor da prins Gabriel kom til verden.

De stolte foreldrene, prins Carl Philip (38) og prinsesse Sofia (32) har blitt overøst med lykkeønskninger fra det svenske folket etter at gutten kom til verden.

Nå viser de sin takknemlighet med å dele nye bilder av seg selv og prins Gabriel, sammen med hans storebror Alexander (18 mnd.).

GLEDER SEG TIL DÅPEN: 1. desember skal prins Gabriel døpes i slottskirken på Drottningholm slott. Foto: Kungahuset.se
GLEDER SEG TIL DÅPEN: 1. desember skal prins Gabriel døpes i slottskirken på Drottningholm slott. Foto: Kungahuset.se Vis mer

- Stor takk for alle vennlige gratulasjoner i forbindelse med fødselen av vår sønn, prins Gabriel. Vi setter stor pris på deres omtenksomhet, heter det i en uttalelse fra det kongelige paret, ifølge Svensk Damtidning.

Døpes i slottskirken

Prins Gabriels dåp skal foregå 1. desember i Drottningholms slottskirke.

- De siste årene har det svenske kongeparets barnebarn kommet som perler på snor, og dronning Silvia har selv sagt at de er livets dessert. I dag ble hun bestemor til det sjette i rekken, og for kun få dager siden ble det kjent at også nummer sju er på vei. Prinsesse Madeleine venter sitt tredje barn i mars, sa Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle, da den kongelige fødselen ble kjent i august.

19. april i fjor kom det kongelige parets førstefødte, prins Alexander av Sverige til verden. Den gang røpet prins Carl Philip at han og Sofia ikke visste kjønnet på babyen før fødselen.

- Det var et valg vi tok tidlig. Vi ville at det skulle være en stor overraskelse, delte den nybakte faren med pressen for snart ett år siden.

Prins Alexander ble døpt i Drottningholm slottskirke 9.september 2016. Nesten hele den svenske kongefamilien var på plass for å bivåne handlingen.

Ingen fra det norske eller det danske kongehuset ble invitert til dåpen.

Berømt dåpskjole

Den vesle prinsen ble døpt i samme dåpskjole som prins Oscar, prinsesse Estelle, prinsesse Leonore og prins Nicolas.

Kjolen ble for første gang brukt av prins Gustaf Adolf i 1906 og i ettertid har flere kongelige barn blitt døpt i den flotte kjolen. Kronprinsesse Victoria, prins Carl Phillip og prinsesse Madeleine er noen av dem.

Bare uker før prins Alexander kom til verden, flyttet Carl Philip og Sofia i all hemmelighet hjem til kongeparet på Drottningholm slott.

Nesten nøyaktig fire måneder etter at paret giftet seg i Slottskyrkjan i Stocholm, delte de den glade nyheten om familieforøkelsen.

LES OGSÅ: Prinsesse Estelles nye video sjarmerer tusenvis

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer