VANSKELIG TID: Barndommen til Petter Stordalen var vanskelig. Han skulle ønske faren kunne se hva det ble av ham til slutt. Foto: SCANPIX
VANSKELIG TID: Barndommen til Petter Stordalen var vanskelig. Han skulle ønske faren kunne se hva det ble av ham til slutt. Foto: SCANPIXVis mer

Takker faren for suksessen

Han gikk førsteklasse om igjen, var dårlig i idrett og ble mobbet.

SEHER.NO: "Hotellkongen" Petter Stordalen (46) hadde det ikke lett under oppveksten i Porsgrunn.

- Jeg gikk første klasse om igjen, og jeg var ikke særlig god i idrett, heller. Bandylaget hadde aldri nok folk, så der fikk jeg som regel være med, men når jeg spilte håndballkamå sto gutta på sidelinja og ropte: "Pæra! Pæra! Pæra!". I fotball satt jeg stort sett på reservebenken, men var bestandig superpositiv. Helt til jeg spurte fotballtreneren hvorfor jeg alltid måtte spille back og han svarte "fordi der gjør du minst skade", sier han til Dagbladet Magasinet.

Suksessen som voksen takker han faren sin for. Knut Anker Stordalen var butikksjef, og stilte alltid opp med oppgaver til Petter. Han fikk alltid sønnen til å føle seg "flink i noe", og ga komplimenter.

- Jeg følte alltid den jobben jeg gjorde var viktig. "Det spiller ikke så stor rolle hva du gjør, Petter, bare du gjør det skikkelig". Han fikk meg til å føle at min innsats og mitt bidrag var avgjørende og noe jeg kunne være stolt av.

Hvordan Petter har det i livet nå - som 46-åring - fikk faren hans aldri se. Det synes Petter er synd.

- Jeg skulle ønske pappa hadde fått oppleve at det var håp for meg også, men dessverre døde han altfor tidlig og før det virkelig tok av.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: I kø for nytt bad...