Lena Dunham og Jack Antonoff:

Takker fansen for støtten etter bruddet

«Girls»-stjernen og typen har skilt lag etter over fem år sammen.

EKS-KJÆRESTER: Skuespiller Lena Dunham og musiker Jack Antonoff skal ha gjort det slutt i desember. Her avbildet under etterfesten til lanseringen av en ny sesong av serien «Girls» i 2015. Foto: NTB Scanpix
EKS-KJÆRESTER: Skuespiller Lena Dunham og musiker Jack Antonoff skal ha gjort det slutt i desember. Her avbildet under etterfesten til lanseringen av en ny sesong av serien «Girls» i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Mandag meldte E! News at skuespilleren og filmskaperen Lena Dunham (31) og musikeren Jack Antonoff (33) hadde gått hver til sitt etter i overkant av fem år som kjærester.

Paret begynte å date tilbake i 2012, og skal ha flyttet fra hverandre i desember, skrev nettstedet.

- Jack og Lena vokste fra hverandre og de ble enige om å avslutte forholdet, fortalte en kilde nær paret til E!News.

- De vil kun det beste for hverandre og de er begge kommet seg videre, fortsatte kilden.

Takket fansen

I en Instagram-video publisert tirsdag, valgte Lena Dunham selv å bekrefte at forholdet var over.

Der takket hun fansen for all støtte, og viste fram en ring hun gikk med, som hun hadde fått av Jack Antonoff.

- Jeg har på meg denne ringen som Jack ga meg. Jeg kommer alltid til å gå med den, for kjærligheten er en så kul, mektig og evig ting, som ikke trenger å defineres slik vi definerer den i vestlig kultur - som en begynnelse og en slutt, sa hun blant annet.

I tillegg publiserte hun et Instagram-innlegg av følgende tekst:

«Å begynne på nytt er det vakre øyeblikket der du velger deg selv». Under bildet skrev hun også «alltid kjærlighet».

Saken fortsetter nedenfor.

❤️ forever love ❤️

Et innlegg delt av Lena Dunham (@lenadunham)

Lena og Jack møttes for første gang for over fem år siden på en «blind date».

- Jeg fortalte Lena alt om livet mitt, fordi når du virkelig liker noen vil du at de skal vite absolutt alt om deg, fortalte Jack til New York Magazine i 2014.

SAMMEN I FEM ÅR: Her er Lena og Jack avbildet sammen under Emmy Awards i Los Angeles i 2014. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN I FEM ÅR: Her er Lena og Jack avbildet sammen under Emmy Awards i Los Angeles i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trodde han skulle fri

For kun to måneder siden publiserte «Girls»-stjernen flere innlegg på Twitter, hvor hun røpet at hun overhørte kjæresten snakke om det hun trodde var et frieri.

I innlegget skrev hun:

«Jeg trodde Jack planla å fri til meg, i en samtale med søsteren sin, men han innrømmet akkurat at jeg overhørte ham snakke dritt om meg.»

​«Nå får jeg bokstavelig talt ikke sove og holder ham våken fordi jeg har tidenes latterkrampe. Fem og et halvt år, ingen diamant og vet du hva? Det er veldig fint. »

Ønsker å inkludere alle

I flere år har skuespilleren uttalt seg om at hun ikke ønsker å gifte seg før det blir lovlig for alle i USA.

- Ideen om å feire noe som ikke alle i livet mitt og alle de menneskene vi er glad i, kan være en del av, føles ikke som en feiring i det hele tatt, fortalte Lena til Ellen De Generes i 2015.

- Frem til det blir noe alle kan være en del av, uten at noen føler seg utenfor, er det noe vi ikke ønsker å gjøre, fortsatte hun.

​Høyesteretten i USA bestemte i juni 2015 at det skulle bli lovlig å gifte seg med personer av samme kjønn. Det ble altså ikke noe frieri, men «Girls»-stjernen har uttalt seg om bryllup tidligere:

- Vi har alltid snakket om at når vi skal gifte oss, vil vi at bryllupsfesten skal være kun oss to og våre to søstre i dress. Jack har en søster som er heterofil og jeg har en søster som ikke er det. De vil være forlovere, det er drømmen vår, fortalte Lena til Pride Source i fjor.

Raste ned i vekt

Lena Dunham har ofte fått skryt for sin realistiske fremstilling av sex og kropp i «Girls», og hun har tidligere uttalt at hun aldri kunne tenke seg kroppen til en supermodell.

Men ifølge Us Weekly var det ikke alle som var like fornøyde da det viste seg at skuespilleren hadde gått ned i vekt.

Saken fortsetter under bildet.

KOM ALENE: Lena Dunham har aldri hatt et ønske om å se ut som en supermodell. Her avbildet under HBO sin Golden Globe-etterfest, uten Jack Antonoff. Foto: NTB Scanpix
KOM ALENE: Lena Dunham har aldri hatt et ønske om å se ut som en supermodell. Her avbildet under HBO sin Golden Globe-etterfest, uten Jack Antonoff. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Girls»-stjernen har tidligere fortalt at hun begynte å trene for å bruke det som en terapi mot angst, depresjon, og tvangslidelser.

Dette er problemer hun har slitt med i en årrekke.

​Lena valgte å publisere et bilde på Instagram i mars i fjor, hvor hun fortalte om årsaken bak vektnedgangen.

Under bildet skrev hun blant annet:

«Akkurat nå prøver jeg med å kontrollere endometriose (tilstand der vev av samme type som slimhinnen i livmoren finnes utenfor livmoren, jour.anm.) gjennom en sunn diett og trening. Så vekttapet er ikke et tegn på at jeg endelig har latt meg påvirke av kritikerne.»

LES OGSÅ: Avslørte norsk tatovering