MED MAMMA PÅ FEST: Dagfinn Lyngbø hadde med seg moren Wenche. Hun stemte tre ganger på sønnen. Kanskje det var akkurat det som gjorde utslaget? Foto: Anne Victoria Frogner
MED MAMMA PÅ FEST: Dagfinn Lyngbø hadde med seg moren Wenche. Hun stemte tre ganger på sønnen. Kanskje det var akkurat det som gjorde utslaget? Foto: Anne Victoria Frogner Vis mer

- Takk for stemmene - mamma!

Dagfinn Lyngbø tok den gjeveste prisen, med mammas hjelp.

SEHER.NO: Norges morsomste ble feiret med brask og bram på Chat Noir i Oslo, da Komiprisen 2008 ble avholdt for åttende gang.
SE BILDESPESIAL NEDERST I SAKEN!

Bak prisen står revyforfatterforeningen og TV-produsenter. Det er fagjuryen på ni personer som betsemmer utfallet, med unntak av prisen "Årets Morsomste", der er det publikums oppgave å peke ut en vinner.

Og den prisen var det en rørt og stolt Dagfinn Lyngbø som tok seg av!

- Jeg må takke Manuela Ramin Osmundsen, sa han. Men det var selvsagt kona - Pernille Sørensens tolkning av eks-statsråden - han siktet til. Han kom sammen med sin mor, og hjemme satt svigermor og passet komikerparets lille sønn.

Til spenstig musikk fra orkester med blåseinstrumenter og trommer, kledd i barokkparykkker og sorte kapper, kom nominerte, kjente og ukjente opp den røde løperen.

En sprudlende og gravid Lisa Tønne (30) kom sammen med sin mann, Idolprogramleder Kyrre Holm Johannesen (35).

- Jeg gleder meg veldig til i kveld. Det er kjempehyggelig å bli nominert. Jeg er den stolte vinneren av null fylleangst, fleipet hun og tittet ned på sin voksende mage.

To av Norges morsomste menn, Thomas Numme (38) og Harald Rønneberg (35), var i storform.

- Det hadde vært fantastisk morsomt å vinne, men det er mange dyktige som er nominert. Vi går ikke i kjeller'n om vi går tomhendt hjem, men det er klart at vinner vi, har vi jo et håndfast bevis på at folk liker det vi gjør, sa Harald på vei inn. Og denne gangen måtte han da også gå tomhendt hjem.

Thomas og Harald har mye på tapetet fremover.

- Vi har blant annet vært dasstømmere på Øyafestivalen. Jeg har utrolig respekt for folk som har denne jobben. jeg brakk meg konstant og det er tydelig at festivaldeltakerne spiser mye wok og halvstekte hamburgere, forteller han og lover mye moro på Senkveld i høst.

På plass var også "Grease-duoen" Guri Schanke (46) og Vibeke Sørlie. De skal finne Norges Danny og Sandy på TVNorge i høst. Begge stilte i lekre kjoler for anledningen.

Vibeke hadde også en kjempestilig veske med innebygde høytalere, samt "egenperlede øredobber!

- Du kan skrive at jeg har på en "Sydenkjole". Vesken fant jeg i London, skoene i New York og øredobbene har jeg perlet selv, forteller den flotte dommeren som hadde et av kveldens flotteste antrekk.

Guri gledet seg også stort til kvelden og var superelegant i ny kjole fra "Toi et Moi"

- Jeg har stor tro på Ingrid Bjørnov og Linn Skåber. Thomas og Harald er også veldig morsomme og gjengen fra Nytt på Nytt, sier hun.

Guri gleder seg til å lete etter Norges Danny og Sandy.

- De må ha det lille ekstra, i tillegg til å danse, synge og spille teater. Det er også viktig at kjemien mellom dem er unik, sier hun.

Linn Skåber (38) var i godt humør, i sin lekre, grønne kjole fra Voga. Hun har blitt nominert tidligere, men aldri vunnet.

- Det hadde vært gøy å vinne, forteller hun.

Sigrid Bonde Tusvik var på plass i en stilig, knallblå kjole.

- Den er fra Guri Schankes kostymelager, blunket hun, og la til at hun håpet at Ingrid Bjørnov vant.

- Hun har så fine sko.

SE ALLE BILDENE UNDER VINNERLISTA!

HER ER ALLE VINNERNE:


• Årets sceneforestilling: «Til Elise,» av Ingrid Bjørnov

• Årets mannlige artist: Atle Antonsen (Vant samme pris i 2007)

• Årets standup-artist: Dagfinn Lyngbø 

• Årets fagpris: Tekstforfatter Trond Hansen

• Årets film- eller TV-forestilling: «Ut i vår hage 2»

• Årets nykommer: Morten Ramm

• Årets kvinnelige artist: Ingrid Bjørnov

• Årets morsomste: Dagfinn Lyngbø

• Årets hedersprisvinner: Elsa Lystad


 

MED MAMMA PÅ FEST: Dagfinn Lyngbø hadde med seg moren Wenche. Hun stemte tre ganger på sønnen. Kanskje det var akkurat det som gjorde utslaget? Foto: Anne Victoria Frogner
MORROKLUMPER: Vi får se masse til to av Norges morsomste menn i tiden fremover. De tømmer dasser på Øyafestivalen og kjører i fylla på Senkveld i høst. Foto: Anne Victoria Frogner
SENKVELDGUTTA: Nominert i kategorien "Årets Morsomste" Foto: Anne Victoria Frogner
GREASEDUO: Disse flotte damene skal finne Norges Danny og Sandy i høst. Foto: Anne Victoria Frogner
HYGGER SEG BLANT VAKRE KVINNER: Johan Golden så ut til å trives, omringet av disse vakre kvinnene. Foto: Anne Victoria Frogner
Foto: Anne Victoria Frogner
NYTT PÅ NYTT: Disse gir oss vondt i ribbeina. Foto: Anne Victoria Frogner
VOGA: Linn Skåber stilte i denne lekre kjolen fra Voga. Nytt på Nytts kvinne var kjempeflott. Foto: Anne Victoria Frogner
ERFARNE KOMIKERE: Disse flotte damene har gjort fantastiske karrierer. Foto: Anne Victoria Frogner
PÅ FEST: og Line Konglevoll Foto: Anne Victoria Frogner
TERTITTEN: Borettslaget 3 var nominert til flere priser. Her er Sissel Sørlie som spiller Ruth Narvestad, sammen med sin mann Svein Aarbostad. Foto: Anne Victoria Frogner
PÅ FEST: Dizzies Tor Erik Gunnstrøm med sin flotte kone. Foto: Anne Victoria Frogner
I BLÅTT: Flotte Sigrid Bonde Tusvik i blå kjole, i følge henne selv hentet fra Guri Schankes kostymelager. Foto: Anne Victoria Frogner
CÆSARSØSKEN: Jannecke Øinæs og Marianne Vestby på fest. Foto: Anne Victoria Frogner
PÅ FEST: Stian Barsnes Simonsen med kjæresten Janicke Kvamvold. Foto: Anne Victoria Frogner
MELONAS PÅ PLASS: Denne gjengen har gitt oss mye moro. Foto: Anne Victoria Frogner