- Takk for minnene, du blir aldri glemt.

Alexander Dale Oen hedres av vennene på Twitter.

MISTET LIVET: Alexander Dale Oen døde tirsdag bare 25 år gammel.  Foto: FAME FLYNET
MISTET LIVET: Alexander Dale Oen døde tirsdag bare 25 år gammel. Foto: FAME FLYNET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Svømmeren Alexander Dale Oen ble tirsdag morgen funnet død. Den norske idrettsmannen som ble verdensmester på 100 meter bryst i fjor sommer ble bare 26 år gammel. Oen var på treningssamling i Flagstaff i Arizona, USA da han døde av hjertestans.

Landslagssjef Petter Løvberg sier i en pressemelding at alle på samlingen er dypt berørt.

- Vi er alle i sjokk, og dette er en utenfor-kroppen opplevelse for hele laget her borte. Våre tanker nå går først og fremst til familien som har mistet Alexander så altfor tidlig. Ord kan ikke beskrive den sorgen de og vi kjenner nå. For oss her i Flagstaff er det viktigste nå at vi står sammen, og tar vare på svømmerne og hverandre. Det er en uvirkelig situasjon for alle, og vi får noen tøffe dager fremover, sier Løvberg.

Dagen før han døde skrev Oen på Twitter at han så frem til å komme tilbake til Norge.

«2 days left of our camp up here in Flagstaff,then its back to the most beautiful city in Norway.. #Bergen».

Olympiatoppens OL-lege Ola Rønsen som var sammen med Alexander hele mandag forteller at han var frisk og ikke hadde gitt uttrykk for ubehag. Oen hadde tatt en lett treningsøkt, vært på fysioterapibenken og spilt et slag golf.

I en pressemelding fra Olympiatoppen står det at Oens lagkamerater mandag kveld ha tatt seg inn på baderommet hans, der de fant ham delvis liggende på gulvet, delvis på kanten av badekaret.

Det ble igangsatt hjerte- og lungeredning, men uten reaksjon. Gjenopplivning skal ha blitt forsøkt på vei til sykehuset, før han ble erklært død klokken 21 lokal tid.

Mange i idrettsmiljøet uttrykker sin sorg på Twitter.

- For et sjokk! For et tap! For en fantastisk mann som plutselig ikke er mer! skriver TV2-profil Davy Wathne.

Jon Arne Riise hedrer også Oen på Twitter.

Hva skjer?? Alexander Dale Oen, hvil i fred. Fantastisk idrettsmann og en fantastisk person. Takk for minnene, du blir aldri glemt.

- Livet er sårbart, uforutsigbart og urettferdig. Sjokk å lese- en av tidenes største idrettsmenn og en flott person RIP Alexander Dale Oen, skriver Dag Otto Lauritzen.

Den tidligere fotballspilleren Carl-Erik Torp, som nesten mistet livet på banen, er også sjokkert over det tragiske dødsfallet.

- Sjokkert og helt tom. Hvil i fred Alexander Dale Oen. En flott mann og et stort forbilde for oss alle. Mine tanker går til de nærmeste.

- Så meningsløst og trist.. Ord blir fattige. Hvil i fred, Alexander Dale Oen, skriver Vadim Demidov.

For fire år siden tok Dale Oen sølvmedalje under OL i Beijing og ble da Norges første OL-medaljør gjennom tidene. Han har også tatt flere gull- og sølvmedaljer i påfølgende europa- og verdensmesterskaper. Dagen etter terrorangrepet på Oslo og Utøya i fjor dediserte han gull-medaljen sin til hjemlandet.
 

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer