Avicii er død:

- Takk for alle kjærlige beskrivelser av ham

Familien takker for støtten i den vanskelige tiden.

TAKKER: Familien til avdøde Avicii takker for kjærligheten som er blitt delt bort hans bortgang fredag. Foto: NTB Scanpix
TAKKER: Familien til avdøde Avicii takker for kjærligheten som er blitt delt bort hans bortgang fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Sjokknyheten om at en av verdens mest framgangsrike EDM-artister, Avicii, hvis egentlig navn var Tim Bergling, hadde gått bort, i en alder av bare 28 år, traff verden fredag.

Mandag kveld bryter familien til den avdøde artisten tausheten rundt hans bortgang i et åpent brev.

- Vi vil takke for støtten vi har fått og alle kjærlige beskrivelser av vår sønn og bror. Vi er så takknemlige for alle som elsket Tims musikk og har gode minner til hans låter, heter det i brevet, ifølge Expressen.

I uttalelsen, som er formidlet gjennom Aviciis pressekontakt, Ebba Lindquist, forteller familien at de setter stor pris på all oppmerksomheten Bergling har fått de siste dagene.

- Takk for initiativene som er tatt for å hedre Tim, som samlingen på Sergels torg, kirkeklokker som har spilt hans musikk og et minutts stillhet rundt om i verden. Med kjærlighet, familien.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

Utelukker kriminalitet

Hvorfor Avicii, som ble funnet fredag formiddag mens han var på ferie i Muscat i Oman, er gått bort - er det foreløpig få som vet.

Tidligere har det lokale politiet opplyst til SVT at de er kjent med nettopp hva som har forårsaket Aviciis tidlige bortgang.

- Vi har all informasjon, vi vet hva som har skjedd, men vi kommer ikke til å slippe det til media, fortalte politiet.

De utelukket samtidig at det har skjedd noe kriminelt.

Svenske Expressen skriver at politiet har hatt en skriftlig uttalelse klar, og at planen opprinnelig var å komme med den lørdag. Den skal så ha blitt utsatt til søndag og senere ha utsatt ytteligere.

Minnestund

Dagen etter at den svenske artisten Avicii, eller Tim Bergling, brått ble funnet død, holdt fansen minnestund - med Aviciis musikk, dans, taler og ett minutts stillhet - for 28-åringen på Sergels torg i Stockholm.

Minnestunden begynte klokka 16 lørdag ettermiddag, og varte en drøy time.

Ifølge SVT hadde flere hundre mennesker møtt opp for å hedre den verdenskjente musikeren.

Avicii var selv født og oppvokst i den svenske hovedstaden. Musikeren befant seg i Midtøsten, i Omans hovedstad Muscat, da han ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor den unge artisten gikk bort - så altfor tidlig.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

Delte bilder

Avicii hadde vært i Muscat, der han var for å møte venner, i godt over en uke da han ble funnet død. Hotellet han bodde på forrige helg, Muscat Hills Resort, delte et av de siste bildene av artisten.

På et Instagram-bilde poserer 28-åringen smilende til kamera sammen med den indiske DJ-kollegaen Maitrai Joshi (29) - og det som ser ut til å være en kvinnelig hotellansatt.

På bildet takker hotellet Avicii for besøket:

«Vi håper du har hatt et fint opphold», skriver hotellet til bildet.

Expressen har snakket med Maitrai Joshi kort tid etter nyheten om dødsfallet. Han fortalte til avisa at han møtte svensken forrige helg, i fin form.

- Han fortalte at han trivdes godt i Oman, og skulle reise videre ut av byen på søndag. Jeg vet ikke nøyaktig hvor. Han var med venner, så vi forstyrret ham ikke så mye, men han var veldig hyggelig, fortalte 29-åringen til avisa, og la til:

- Han virket å være i god form, og snakket helt normalt. Alle på hotellet er i sjokk nå.

LES OGSÅ: Slik reagerer stjernene på Aviciis dødsfall