Stian Blipp:

- Tærte mer og mer på meg

Stian Blipp åpner opp om «Senkveld»-exiten.

SLUTTER: Stian Blipp avslørte tidligere i år at han slutter som «Senkveld»-programleder. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2
SLUTTER: Stian Blipp avslørte tidligere i år at han slutter som «Senkveld»-programleder. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man kan trygt si at «Senkveld» går en usikker tid i møte, etter at det nylig ble kjent at Stian Blipp (31) gir seg som programleder.

Kanalen har i ettertid vært forholdsvis kryptiske om hva som skjer videre - om det vil komme en erstatter, om Helene Olafsen (31) skal lede programmet alene, eller om det rett og slett går mot slutten for TV 2-programmet.

Blipp på sin side har planene klare for høsten, og skal sette opp sitt eget soloshow i Bergen. Tidligere har han sagt følgende til Se og Hør om en mulig «Senkveld»-erstatter:

- Mine sko stinker av min tåfis. Kan sikkert være greit å finne noen helt nye sko.

Han har også fortalt at beslutningen om å gi seg ble tatt da han innså at å kombinere skapelsen av showet, framføringen av det, i kombinasjon med «Senkveld» var bortimot umulig. I hvert fall ikke bærekraftig for verken noen av prosjektene eller familielivet, fortalte han.

RETRO: Stian Blipp er i dag en av landets mest profilerte programledere. Det mange - inkludert makker Helene Olafsen - har glemt, er at han deltok i «Norske Talenter» i 2009. Vis mer

- Mye jeg har lyst til

Denne uken gjester han også podkasten «Psykodrama», hvor han letter ytterlig på sløret om avgjørelsen som trolig kom overraskende på for mange.

Han kan blant annet fortelle at han er et følelsesdrevet vesen, på godt og vondt, og at hvis han ikke oppriktig føler at det er her han skal være, eller at det er bra for ham, søker han umiddelbart en vei ut av det.

Han forteller videre at det er skapelsesprosesser som driver han, det å få lage, sette opp og vise fram.

- I «Senkveld» er det et veldig strengt format. Det er mange folk som skal si noe om det, det er mye politikk rundt det. Jeg følte at de egentlig ikke trenger meg så mye, og jeg går ofte rundt i det der at jeg har så ekstremt mye jeg har lyst til å gjøre, men jeg får på en måte ikke gjort det her, forteller han.

På spørsmål i podkasten om det la mer bånd på ham enn han er komfortabel med, svarer Blipp følgende:

- Ja, og det over tid tærte mer og mer på meg. Jeg merket at det pushet meg inn i en rolle jeg ikke likte å være. Han litt «rebelle» i redaksjonen, han som ble litt sint og ble kanskje litt bitter av og til fordi vi ikke lagde de tingene vi hadde lyst til å lage.

NAKENYOGA: I denne ukens episode av «Senkveld» er Harald Rønneberg gjest, og da får vi et gjensyn fra da han var med på nakenyoga. Video: TV 2 Vis mer

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at de har jobbet med Blipp i snart ti år, og har full respekt for avgjørelsen hans om å slutte i «Senkveld» til høsten.

- Han har gjort en fantastisk bra jobb for TV 2 i alle disse årene, sier Dahl, som opplyser videre at de ikke kan si noe mer om programmets framtid.

- Helt udramatisk

Da det ble kjent at Blipp gir seg som programleder, skrev han følgende til følgerne sine i sosiale medier:

«Dette er en helt udramatisk avgjørelse fra min side som ikke har bakgrunn i noe vondt blod, dårlig stemning eller uenigheter. Gjengen i «Senkveld» er en liten familie som er i skyttergravene sammen hver uke hele året for å lage nytt program hver fredag. En gjeng jeg er utrolig glad i».

Tidligere har han også fortalt til Se og Hør at det blir trist å ikke skulle jobbe med Olafsen videre.

- Vi har hatt litt av en reise fra overtakelse til nå. Jeg må berømme henne for måten hun har taklet det å bli kastet med hodet først inn i sirkuset som er «Senkveld». Det tror jeg ikke mange andre hadde taklet like bra som hun har gjort, sa han, og fortsatte:

- Framgangen som vi har hatt sammen med programmet fra første program til nå, har bare vært takket være hard jobbing og den absurde øvelsen det er å lære seg jobben samtidig som 400.000 ser på. Det blir vemodig, men jeg føler i aller høyeste grad at vi kan være stolt over det vi har fått til sammen.

NY MAKKER: Helene Olafsen er nybakt mamma, og i den anledning leter Stian Blipp etter en ny person han kan lede «Senkveld» sammen med. Vis mer

LES OGSÅ: Hevder fredsmøte var «uproduktivt»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer