FLERE DESTINASJONER: Til neste år vil det bli flere reisemål enn Gardasjøen for togcharterturister. Foto: StarTour
FLERE DESTINASJONER: Til neste år vil det bli flere reisemål enn Gardasjøen for togcharterturister. Foto: StarTourVis mer

Ta toget til Syden

Nå kan du ta chartertog til sol og varme, i første omgang til idylliske Gardasjøen i Italia.

SEHER.NO: For i underkant av 4000 kroner kan du nå bli en miljøvennlig charterturist – med deilige Gardasjøen i Nord-Italia som mål.
Under banneret ”Blue Train” lanserer Star Tour dette helt nye konseptet, der du tilbringer ti døgn hjemmefra, syv av dem på hotell ved ankomststedet. I første omgang lanseres to byer ved Gardasjøen – Garda og Bardolini. Ved togskiftene underveis blir passasjerene ledsaget av egne togverter, og det vil også være reiselederservice i Garda. Akkurat som med vanlig flycharter opplever kundene den tryggheten som følger med lokalkjente verter og reiseledere.

Halverer utslippene


Men ”Blue Train” er et miljøvennlig alternativ til tradisjonell chartertrafikk. Forsiktige anslag Star Tour har innhentet viser at CO2-utslippene halveres når fremkomstmiddelet er tog og ikke fly.


- Med økende miljøengasjement skal vi ikke se bort ifra at dette kan bli større enn vi tror, sier Star Tours informasjonssjef Lena Petersson.
Foreløpig er det bare Gardasjøen som er satt på togcharterkartet med turer til ut i august. Det er imidlertid mulig å kombinere oppholdet med overnattinger i Verona og Venezia. Til neste år vil flere destinasjoner komme til, sannsynligvis flere av dem i Nord-Italia og Kroatia, men ingenting er avgjort ennå.