Coronaviruset:

- Ta det på alvor

Sandra Lyng er blant dem som tenker på sine nærmeste, og krever at skoler og barnehager stenges som følge av smittefaren.

KRITISK: Sandra Lyng er blant dem som har skrevet under på en kampanje for å stenge skoler og barnehager inntil videre. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Sandra Lyng er blant dem som har skrevet under på en kampanje for å stenge skoler og barnehager inntil videre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Oslo kommune melder nå at skoler og barnehager vil stenge fra og med mandag. Byrådsleder Raymond Johansen møter pressen klokka 13.

Onsdag 11. mars gikk Helsedirektoratet ut med en rekke tiltak for å hindre spredning av viruset covid-19, eller coronaviruset.

Blant annet oppfordres arbeidsplasser til å sette sine ansatte i hjemmekontor så langt det lar seg gjøre, og Folkehelseinstituttet har oppfordret til å utsette eller avlyse arrangementer og samlinger som skal ha mer enn 500 deltakere.

Legeforeningens anbefaling er imidlertid maksimalt 50 deltakere, ikke 500 - som foreløpig er satt som tak.

Dette har flere bitt seg merke i, og blant annet har det blitt opprettet en underskriftskampanje der flere foreldre nå krever at barnehager og skoler stenger grunnet smittefaren.

Facebook-gruppa «Steng alle skoler og barnehager nå, før det er for sent!» har i skrivende stund totalt 21 100 medlemmer, mens 26 412 har signert underskriftskampanjen.

- Tiltak må tas

Flere foreldre har delt underskriftskampanjen, blant andre artist Sandra Lyng (32). Hun skriver på Facebook at hun har tatt sønnen ut av barnehagen inntil situasjonen er under kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer