Ta bølgen i badeland

Skara Sommarland er blant de mange populære familieparkene som nå har åpnet dørene for solhungrige og badeglade feriegjester.

FOR EKTE TØFFINGER: "Fritt fall" er det enkle navnet på denne attraksjonen, og vi kan love at det går unna!
FOR EKTE TØFFINGER: "Fritt fall" er det enkle navnet på denne attraksjonen, og vi kan love at det går unna! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kom sommeren for fullt, og familie- og temaparker i inn- og utland ble endelig fylt opp med gjester.


Se og Hør valgte å besøke det populære feriestedet Sommarland utenfor den svenske småbyen Skara, og det var ingen tvil – feriestemningen hadde fullstendig tatt de tre-fire tusen gjestene som hadde funnet veien hit. Lykkelige barn hvinte av fryd i karuseller og vannsklier, fornøyde foreldre slikket sol mens de holdt øye med sine små, og alt smakte av sol, sommer og lykke.


Skara Sommarland er et populært reisemål også for norske barnefamilier. Parken er et eldorado for barn mellom fire og 14 år, som fra ledelsens side er den tydelig definerte målgruppen. Og bortsett fra svensker, er det flest nordmenn som kommer hit. Årets store nyhet er et kjempestort bølgebasseng, altså et stort svømmebasseng, der man hver halvtime vekker til live en kraftig bølge til gjestenes store fornøyelse. Gjett om det er livlig!


- Når vi setter på alarmen som varsler at vi skal slå på bølgen, ser vi to typer gjester, ler parksjef Björn Ericsson. – Den ene kategorien er de som iler til og hopper ut i vannet, den andre er de som skynder seg ut av vannet og i "sikkerhet".


Spesielt farlig kan bølgen neppe sies å være, men parkens badevakter følger nøye med, og vinker og fløyter inn alle som kommer for nær bassengkanten. – Det som kan skje er at folk synes å miste kontrollen og blir overveldet av bølgen, og da kan de få panikk. Derfor har vaktene våre trent på slike situasjoner, forklarer parksjefen, som understreker at sikkerhet til enhver tid er førsteprioritet i parken.


Skara Sommarland har berg-og-dal-bane, vannsklie, "tekopper" og andre klassikere, men er du en hardhaus med loop-erfaring fra større parker som Tusenfryd og Liseberg, har du lite å hente. Dette er primært en park for de yngre.


I den delen av parken som er badeland, er det bygget et helt grunt basseng for de aller minste, der temperaturen er høyere enn ellers, og så går det oppover i "vanskelighetsgrad", basert på vanndybden. Et stort antall rutsjebaner og vannsklier bidrar til mye lyd og hyl og skrik og latter, og det er liten tvil om at barna koser seg her. Det ser heller ikke ut til at de voksne lider noen nød, la nå det være sagt.


Her er selvfølgelig flere spisesteder, butikker, iskiosker og annet som hører en ordentlig fornøyelsespark til. Gokart, radiobiler eller tog? Det finnes, det også.


Blir alt dette for snilt, kan du alltids teste vannsklien "Fritt fall". Den bærer sitt navn med rette, og uttrykket "hjertet i halsen" får utvilsomt fornyet mening. Lykke til!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer