Syv år etter skilsmissen nekter eksparet å begrave stridsøksen

Anna og Paul Anka fortsatt på krigsstien.

DEN GANG DA: Anna og Paul Anka var gift mellom 2008 og 2010. Eksparet har på ingen måte skiltes som venner, og ryker fortsatt i tottene på hverandre. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Anna og Paul Anka var gift mellom 2008 og 2010. Eksparet har på ingen måte skiltes som venner, og ryker fortsatt i tottene på hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2009 ble skandinaviske tv-seere kjent med den svenske fotomodellen Anna Anka (46) og hennes ektemann, smørsangeren Paul Anka (75), i første sesong av realitysåpa «Svenske Hollywoodfruer».

Paret levde et tilsynelatende glattpolert og bemkymringsfritt liv, men allerede samme år ble det tydeliggjort at idyllen hadde slått sprekker.

Etter at ekteskapet havarerte i 2010, med en skilsmisseprosess som på ingen måte ble forbigått i stillhet, havnet eksparet stadig i bitre, og svært offenlige feider - med den ene beskyldningen etter den andre.

- Sprer redsel

Sju år seinere er det lite som tilsier at isfronten har smeltet. TV-paret har, eksempelvis, fremdeles ikke blitt enige om omsorgsretten til deres felles sønn.

I 2015 ble Anna Anka fratatt retten til å forsørge sønnen (og hennes eldre datter, for øvrig) av en domstol i California. Etter harde og langvarige rettsrunder mot begge eksmennene er 46-åringen likevel fast bestemt på å ikke gi opp.

Overfor den svenske avisa Expressen gir Anka, som nylig fikk seg ny kjæreste, nok en gang Paul Anka det glatte lag.

- Det han har gjort mot meg, er motbydelig. Han bruker rettsapparatet til å skade meg, og bruker sønnen vår som et våpen, hevder hun.

Den tidligere modellen anklager blant annet eksmannen for å gjøre sport av å finne på ting som svekker hennes rolle som mor, og påpeker at beskyldningene stikker dypt.

- Han gjør ikke annet enn å spre redsel. Dette er noe som vi voksne burde ha funnet ut av, oss imellom.

KORTVARIG LYKKE: Anna og Paul Anka poserer foran sitt tidligere hjem i Los Angeles i forbindelse med «Svenske Hollywoodfruer». Foto: Thomas Engström / TV3
KORTVARIG LYKKE: Anna og Paul Anka poserer foran sitt tidligere hjem i Los Angeles i forbindelse med «Svenske Hollywoodfruer». Foto: Thomas Engström / TV3 Vis mer

Oralsexplikt og bleienekt

Paul Anka ønsker ikke å kommentere påstandene fra ekskona overfor Expressen. Han har tidligere gått så langt som å beskylde henne for å være prostituert og påstått at hun har skadelig innvirkning på sønnen - og uttalt at 46-åringens oppførsel «på sett og vis er motbydelig».

Da sangeren slapp selvbiografien «My Way» for et par år siden, hintet han om at ekteskapet deres hadde vært alt annet enn lykkelig.

- Bak kulissene var alt annerledes. Burde jeg fortelle historien om min ekskone? Burde jeg gå igjennom detaljene om det som skjedde og det som gjorde at vi havnet i retten, skriver Paul Anka i boka.

Barnefordelingssaken skal opp i retten igjen denne måneden.

Anna Anka, som fortsatt er bosatt i Los Angeles, er kjent for sine friske uttalelser, og har måttet tåle mye motbør for å snakke om oralsexplikt i ekteskapet, at menn ikke bør bytte bleier - eller at en kvinne kan skylde seg selv hvis mannen er utro. Blant annet.

I et intervju med Dagbladet i fjor beklaget Anka at hun «for evig og alltid vil forbindes med sine blow jobs-uttalelser».

- Media skapte en historie rundt det som var en liten del av et intervju. Det jeg sa før og etter, kom ikke fram. Jeg følte meg misbrukt og dømt av media, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer