Jan Tore Kjær:

- Syntes at det var veldig fælt

Forteller åpenhjertig om den vanskelige tiden.

TØFF PERIODE: Kona Anne og datteren Jenny lå hjemme coronasyke da Jan Tore Kjær var på «Farmen kjendis»-innspilling. Her er de avbildet sammen på finalefesten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør

TØFF PERIODE: Kona Anne og datteren Jenny lå hjemme coronasyke da Jan Tore Kjær var på «Farmen kjendis»-innspilling. Her er de avbildet sammen på finalefesten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld var det duket for den store finalen i «Farmen kjendis». På Månefisken i Oslo hadde deltakerne samlet seg med kjente og kjære for å avslutte sesongen med en finalefest.

Det var kjendiskokk Trond Moi (53) som vant årets sesong, etter å ha slått ut influenser og TV-profil Sofie Kalstad (25) i en intens og nervepirrende finale.

I anledning finalen tok Se og Hør en prat med Jan Tore Kjær (54), kona Anne (54) og datteren Jenny (21).

SETTES UT: Aleksander Sæterstøl og Aslak Maurstad ble satt ut på direkten under årets «Farmen kjendis»-finalefest. Reporter: Klaus Fjellro. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Veldig fælt

Som Se og Hør har omtalt tidligere, fikk Jan Tore en tung telefon hjemmefra bare timer før den mye omtalte hinderløypen. Det førte til at han tapte med vilje, fordi han ville hjem til kona og datteren.

Begge hadde nemlig blitt coronasmittet, og datteren har astma og er i risikogruppen. Det ble dermed vurdert om hun skulle legges inn på sykehus. Oppi det hele var også et nært familiemedlem innlagt.

HOLDER SAMMEN: Kona Anne, Jan Tore og datteren Jenny. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HOLDER SAMMEN: Kona Anne, Jan Tore og datteren Jenny. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Nå forteller Anne og Jenny om hvordan det var for dem i dagene det var som verst. Det var nemlig ikke bare-bare å få kontakt.

- Jeg syntes at det var veldig fælt. Jeg savnet han jo før jeg ble syk også, men man blir jo litt redd, ikke sant? Også er det noe med å bare ha mamma der, men så er man vant til at pappa er der og. Det var veldig skummelt, så det var godt å få snakket med han på slutten der, det hjalp ganske mye, sier datteren.

SNAKKER UT: Ørnulf Høyer åpner opp om hvordan reaksjonene på «Farmen kjendis»-deltakelsen har vært. Reporter: Klaus Fjellro. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Ja, hun fikk jo ikke lov til å prate med meg først, produksjonen nektet jo. De prøvde jo hele tiden å skjerme oss fra å snakke med de hjemme. Men så ringte hun og gråt, skyter pappa Jan Tore inn.

Kona Anne legger ikke skjul på overfor Se og Hør at det var en svært tøff periode for dem alle.

- Det var jo veldig mye som skjedde, trapper som skulle bygges som jeg ikke kunne ta avgjørelser på alene, moren min som lå for døden, altså det var innmari mye. Jeg har sagt at det er siste gang jeg gjør noe sånt på en gang, altså man må gjerne reise, men å være helt isolert fra hverandre, det vil jeg ikke være med på en gang til.

KJÆRESTE: Én av årets «Farmen kjendis»-deltakere røper: - Ja, vi er kjærester. Reporter: Klaus Fjellro. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Fikk kjeft

På spørsmål om hvordan det gikk i dagene etter at Jan Tore hadde fått telefonen hjemmefra, svarer datteren Jenny:

- Det gikk jo egentlig veldig bra, jeg ble jo bedre. Og da sendte jeg også melding til produksjonen slik at de kunne gi beskjed til pappa. Det var heldigvis ikke noe veldig alvorlig, men det var likevel skummelt.

Videre utdyper kona Anne:

- Det er jo det å være så isolert fra hverandre og ikke ha muligheten til å snakke sammen. Jeg prøvde og prøvde, sendte flere meldinger, men jeg fikk jo kanskje litt kjeft av TV 2 til slutt. Men jeg syntes det var beintøft, innrømmer hun.

VANT: Det ble en jevn finale da vinneren av årets «Farmen kjendis» skulle kåres søndag kveld. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

Overfor Se og Hør forklarer pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, at å være med på «Farmen kjendis» betyr at man er isolert fra omverdenen og hverdagslivet.

- Dette er for å gi deltakerne opplevelsen av gårdslivet 100 år tilbake i tid. Derfor har deltagerne så godt som ingen kontakt med de der hjemme. Produksjonen holder derimot kontakt med familiene, og de har alltid mulighet til å få tak i deltakerne via produksjonen dersom det skulle skje noe alvorlig eller viktig, sier han og fortsetter:

- Det stemmer at produksjonen hadde kontakt med familien til Jan Tore i forbindelse med at de var syke, og Jan Tore fikk derfor snakke kort med de siden han var bekymret.

AVSLØRING: Sofie Karlstad avslører kjærestesmugling på «Farmen kjendis». Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / TV 2. Vis mer

Tok til tårene

Familien legger ikke skjul på at de er veldig stolt over Jan Tores innsats inne på «Farmen kjendis»-gården.

- Jeg begynte å gråte på tirsdagen da han røk ut. Jeg er bare skikkelig stolt. Han har vært med på «Kompani Lauritzen» og «Skal vi danse», men det er i dette programmet han virkelig viser den beste utgaven av seg selv, sier kona og datteren.

- Nå blir jeg helt rørt, legger Jan Tore til, mens kona følger opp:

- Ja, nå kjenner jeg også at jeg blir veldig rørt når vi snakker om det. Jeg synes han har vært veldig, veldig flink.

ALDRI SKJEDD FØR: Bøndene på «Farmen kjendis» fikk seg en overraskelse da det plutselig hadde skjedd endringer på markedet. Video: Luna Lea / TV 2 PLAY. Reporter: Luna Lea. Vis mer

LES OGSÅ: Reagerer på klem: - Rart

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer