I HARDT VÆR: Jostein Pedersen kritiserte Carola i 2006, men ba pent om unnskyldning etterpå. Foto: Stella Pictures
I HARDT VÆR: Jostein Pedersen kritiserte Carola i 2006, men ba pent om unnskyldning etterpå. Foto: Stella PicturesVis mer

- Synnøve vil lære av dette

Tidligere kommentator støtter den utskjelte MGP-debutanten.

SEHER.NO: Synnøve Svabø (40) har måttet tåle mange krasse kommentarer, etter å ha fått TV-seerne på nakken etter innsatsen som kommentator for NRK i lørdagens MGP-finale fra Moskva.

Opprettelsen av flere Facebook-diskusjonsgrupper med titler som "Synnøve Svabø - hold kjeft!" og mange sinte leserinnlegg, blant annet på Seher.nos debattforum, er bare noe av hva som ventet NRK-kommentatoren etter debuten i Grand Pix-sirkuset.

Det hele har foreløpig kulminert ved at Synnøve har bedt det norske folk om unnskyldning, og det er fremdeles ikke klart om hun får anledning til å forbedre uinntrykket til neste år. 

Nå får hun derimot støtte fra den tidligere MGP-kommentatoren, Jostein Pedersen.

- Selv synes jeg det var riktig at Synnøve fikk denne jobben. Det er klart, det er fælt når det står på som verst, men jeg er sikker på at hun vil lære av dette, sier Pedersen, som jobbet for VG Nett under helgens Moskva-arrangement, til Seher.no.

I 2006 fikk Pedersen beskjed om at han ikke lenger var ønsket i NRK etter blant annet å ha rettet saftig kritikk mot Carola. Dermed var det slutt for veteranen, som hadde kommentert Melodi Grand Prix for kanalen helt siden 1994 - med unntak av 1995.

Til Seher.no innrømmer han at det er et tøft yrke når det blåser som verst.

- Det stormet veldig rundt meg også, men jeg hadde en god ledelse, som leste gjennom og godkjente manuset mitt hele veien. Jeg følte meg trygg, men jeg vet ikke hvordan de har arbeidet denne gangen. Uansett, man vil alltid møte noen som er uenige - og det er en utfordring. Men nå aner jeg ikke hvordan NRK tenker.

Som Seher.no skrev i helgen, brukte Synnøve Svabø søndagen på shopping i Moskva, og fikk med det ikke blitt med på den elleville 17. mai-feiringen i den norske ambassade - med Alexander Rybak i hovedrollen.

Til Side2.no forklarte hun derimot at det ikke bare var det norske folk som nå var lei av henne.

- Jeg kan bli ganske mye for folk. Folk spyr sikkert av meg. Nå blir det Synnøve-fri sone i mange måneder. Nå er jeg til og meg lei av meg selv. Det er verre for meg å høre min egen stemme hver eneste dag, sa Svabø til nettstedet.

- Bør Synnøve Svabø kommentere MGP for NRK neste år, Jostein Pedersen?

- Akkurat det mener jeg ingenting om, og jeg er glad for alt som jeg ikke har noe med, sier han til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Ellevill 17. mai-feiring for Rybak