Skarbø gjør comeback:

Synnøve Skarbø lager TV av depresjonskuren

- Jeg vil si det er drømmejobben.

COMEBACK PÅ TV: Synnøve Skarbø skal hjelpe nordmenn å få orden i hjemmene deres i et nytt ryddeprogram. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør.
COMEBACK PÅ TV: Synnøve Skarbø skal hjelpe nordmenn å få orden i hjemmene deres i et nytt ryddeprogram. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør. Vis mer

(SEOGHØR.NO): Man blir ikke deprimert av å ha det litt rotete i skapene, men livet blir lettere om det er orden, sier ryddedronning Synnøve Skarbø (46) til Dagbladet.

Skarbø gleder seg til å formidle dette til det norske når hun sammen med en handyman og en interiørstylist skal hjelpe rotekopper i alle varianter, i alle typer relasjoner, i alle typer boliger i et nytt ryddeprogram for Discovery.

Programmet vil komme neste høst en gang.

- Det er et drømmeprogram. Jeg føler jeg er i mitt rette element, det blir utrolig kjekt!

Ble rydde-freak under depresjon

Alt startet da hun ble deprimert etter å ha født sitt første barn, Lydia, for fire år siden. Hun har tidligere uttalt at det var som en «skikkelig kalddusj».

SAMBOERE: Privat er Synnøve samboer med Per-Øyvind Skaarnes. Paret har en datter sammen. Foto: Scanpix
SAMBOERE: Privat er Synnøve samboer med Per-Øyvind Skaarnes. Paret har en datter sammen. Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge Norsk Helseinformatikk er en fødselsdepresjon en tilstand som «kan spenne fra mindre plager til alvorlig depresjon, og den må være tilstede det meste av dagen omtrent hver dag i to uker eller mer for å oppfylle kravene til diagnosen fødselsdepresjon».

Skarbø kom seg etter hvert ut av depresjonen, og har forklart at rydding i stor grad hjalp henne. Det har hun skrevet om i boka «Synnøves System», men var lenge usikker på hva hun skulle dele.

- Jeg var veldig skeptisk i starten om jeg skulle dele. Da boka kom hadde jeg en stor klump i magen, forteller hun og understreker at responsen har vært overveldende.

Skal hjelpe rotekopper

Det var derimot ikke like lett å få livet på rett kjøl etter at hun var ute av depresjonen heller.

- Da jeg hadde fødselsdepresjon og følte meg mislykka både som mor og menneske funderte jeg mye på hva jeg skulle bruke resten av livet mitt på, forteller hun åpenhjertig.

TV-personligheten forteller at hun tidligere «måtte» jobbe med TV, men at det nå har endret seg og at hun ikke på død og liv må være i TV-ruta.

- Nå er det ikke så viktig for meg å være på tv lenger. Skal jeg tilbake på skjermen må det være med noe jeg brenner for. Sånn som dette, sier hun.

Hun påpeker at hun brenner for det programmet skal handle om - rydding. Hun kan selv relatere til problemene deltakerne i programmet sannsynligvis kommer til å støte på.

- Jeg har akkurat flyttet fra en svær Frogner-leilighet til en firemannsbolig uten bod. Har derfor de siste månedene bodd i et flyttekaos - jeg holder på å bli gal., forklarer programlederen.

Savner ikke rampelyset

46-åringen har i en årrekke vært å se på skjermen, som både programleder og deltaker. Det var i 2001 at hun fikk nasjonal oppmerksomhet, etter å ha deltatt i realityprogrammet «Muldvarpen».

Siden har det ballet på seg med jobber for Skarbø, som i dag kanskje huskes best fra programlederrollen for «Wipeout» og deltakelsen i «Kongen på haugen» i fjor. Hun ble også kåret til Norges mest sexy kvinne av magasinet Mann i 2003.

Tv-profilen og forfatteren, som ofte er å se på rød løper-arrangementer med sine venninner Pia Tjelta og Vanessa Rudjord, er vant til rampelyset. Hun har derimot ikke savnet det.

- Jeg savner det ikke nå. Det har skjedd mye rundt boka de siste månedene, og jeg har stilt opp på mye, sier hun og fortsetter:

- Men det er deilig å være i rampelyset når du har noe du virkelig vil formidle til folk, kontra å bare være i rampelyset for å være i rampelyset, understreker den snart tv-aktuelle 46-åringen.

Gråter av julesang

Det var i 2012 at Skarbø fikk dattera Lydia (4) sammen med samboeren Per-Øyvind Skaarnes. Nyheten avslørte hun like så godt på tv.

«Lydia har mørkt hår, trutmunn og skikkelig morratryne. Vi er superhappy og letta!!», skrev den nybakte mammaen i en tekstmelding til «God kveld Norge».

Til Dagbladet forteller småbarnsmoren nå at mye har forandret seg siden fireåringen kom til verden. Skarbø har blitt mer engstelig.

- Jeg er blitt mye mer frynsete og følsom enn før. Nå i jula klarer jeg for eksempel ikke høre en eneste strofe av «Deilig er jorden» uten å grine, forteller hun og fortsetter:

- Når man har blitt så glad i noen, gjør det at man blir så redd for å miste dem.

LES OGSÅ: Slik kom Synnøve seg ut av fødselsdepresjonen