Amadeus Søgaard:

Synger om faren i fengsel

Åpner opp om forholdet til foreldrene.

SYNGER OM FAMILIEN: Amadeus Søgaard er ærlig i ny sang. Foto: Aftonbladet / NTB Scanpix
SYNGER OM FAMILIEN: Amadeus Søgaard er ærlig i ny sang. Foto: Aftonbladet / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sønnen til den svenske artisten Carola Häggkvist (55) og den norske predikanten Runar Søgaard (54), Amadeus Søgaard (24), forteller nok en gang ærlig om forholdet til foreldrene sine.

I hans nye singel «Säg mig hur jag mår» synger han blant annet om at han sender brev til faren, som for øyeblikket sitter i fengsel for skatteunndragelse og ulovlig bokføring.

54-åringen soner en dom på ett år og åtte måneder i fengselet i Täby, Sverige. Hit ble han flyttet tidligere i år, etter å ha mottatt flere advarsler på oppførselen sin i fengselet han opprinnelig satt inne i.

Søgaard skal blant annet ha kranglet med de andre innsatte og vært innblandet i en «voldssituasjon».

Ettersom faren begynte soningen sist høst, så Amadeus seg nødt til å flytte hjemmefra. I et intervju med Aftonbladet beskriver han høsten som turbulent.

HEMMELIGHETSFULL: Lenge har sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, Amadeus Sögaard, sagt at han har en hemmelighet. Nå røper han endelig hva det er. Video: Expressen Vis mer

- Alt man skriver om har jo skjedd for noen måneder siden. Akkurat nå er jeg på et nesten ekkelt bra sted i livet. Men jeg synes også det er viktig å reflektere over hva man har vært gjennom og hva som har skjedd, sier han.

Bruker humor som forsvarsmekanisme

«Det har var’t ett tag, sen farsan varit hemma nu, läser det jag skrev, postar alla brev, till anstalten han sitter på», synger han om faren.

Søgaard understreker at han ikke vil at teksten skal handle om «Carola og Runar», men at fokuset i sangen skal være på dem som foreldrene hans.

Dette er heller ikke første gang 24-åringen synger om foreldrene. I fjor slapp han singelen «Heal», som handler om barndommen og den meget offentlige skilsmissen.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

- Jeg liker å skrive fra meg i studio, det går fra hodet og hjertet til ned på papiret. Det blir som at man får henge fra seg noen ting etter hver gang. Tar man ordene som er i hodet så føles det ikke like vanskelig lenger, forteller han til Aftonbladet.

Søgaard, som til vanlig er fotballspiller, forteller også at han har mye selvironi når det kommer til alt som blir skrevet om familien. Han sier til den svenske avisen at han finner «en viss humor og komedie i hele greia».

- Da jeg var liten og fikk høre ting så var det ganske vanskelig. Og når det ble skriverier så hadde man det alltid i bakhodet at mine venner ville se hva som ble skrevet. Da ble jeg den første som tok det opp og tullet om det, for å avvæpne det. Litt som en forsvarsmekanisme.

Den unge artisten legger heller ikke skjul på at foreldrenes berømmelse har hjulpet ham med å få de mulighetene han har i dag, men at han vil gjøre det beste ut av hva han har blitt gitt.

LES OGSÅ: «Idol»-David: - Det var overveldende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer