Synger country for kjæresten

Bjarte Hjelmeland spilte inn countryplate i Nashville - og gjorde et svært romantisk grep i oversettelsen...

COUNTRYSTJERNE: Bjarte Hjelmeland har vært i Nashville i USA og spilt inn countryplate.  Foto: Seher.no/Anders Myhren
COUNTRYSTJERNE: Bjarte Hjelmeland har vært i Nashville i USA og spilt inn countryplate. Foto: Seher.no/Anders Myhren Vis mer
Se videointervjuet og hør Bjarte synge nederst i saken!

SEHER.NO: Teatersjef, skuespiller og sanger Bjarte Hjelmeland (38) er i disse dager aktuell med sin første countryplate - "Bjarte Hjelmeland".

Albumet, som allerede nå spås av kritikere å bli en av vinterens store overraskelser, er skuespillerens "drøm blitt virkelighet", og er spilt inn i Nashville, USA - verdens kanskje mest kjente country-by.

38-åringen har samlet en rekke av sine favorittlåter, laget av artister som Bob Dylan og Dolly Parton, og omskrevet tekstene til norsk i samarbeid med Edvard Hoem og Kari Iveland.

Se intervju med Bjarte og hør mer av musikken hans i video lenger ned!

At skuespilleren selv har hatt en aktiv rolle i skrivearbeidet, har gjort at mange av tekstene på platen har blitt svært personlige, og representerer tider og opplevelser Hjelmeland har gjort seg i løpet av sitt liv.

- Jeg har jo valgt sanger som betyr mye for meg, som har vært med meg gjennom de siste 15 årene og som jeg har hørt mye på. Låter som på mange måter representerer forskjellige faser i livet mitt. I tillegg til å oversette låtene til norsk har jeg tilpasset de til mitt eget liv, slik at alt kommer overens med ting jeg har vært gjennom, sier Hjelmeland til Seher.no, og legger til:

- Så sånn sett har det blitt en veldig personlig plate. Og så er jeg jo veldig svak for ballader da, så det er mye varme, fine sanger.  

Hjelmeland gikk tidlig på 80-tallet ut og bekreftet at han var homofil. Dermed har han også endret mange av "hun-personene" i låtene til en "ham".

Og selvsagt er platen dedisert til hans kjæreste og samboer gjennom mange år - Terje Stenstad, barnebokfortatter og redaktør fra Narvik.

- Hele platen er dedisert til kjæresten min, Terje, så alle låtene må gå til han. Det ligger en sånn personlig touch i alle låtene, smiler Hjelmeland.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Svindlerne ankom med stil!

Se intervju med Bjarte og hør mer av musikken hans i video nedenfor:

[obj:media:7063]