Synes synd på Petter Northug

Thomas Alsgaard mener gullgutten burde ha styrt skisirkuset selv.

HAR SYMPATI: Tidligere skikonge Thomas Alsgaard var NRKs ekspertkommentator under ski-VM i Oslo i februar. Han har stor forståelse for det belastende sirkuset Petter Northug befinner seg i. Foto: Scanpix
HAR SYMPATI: Tidligere skikonge Thomas Alsgaard var NRKs ekspertkommentator under ski-VM i Oslo i februar. Han har stor forståelse for det belastende sirkuset Petter Northug befinner seg i. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Mediestormen rundt det unge skiesset Petter Northug (25) har vært kraftig de siste månedene.

Etter å ha innkassert tre gullmedaljer i Ski-VM i Oslo i vinter har skikongen blitt svært populær i avisspaltene og TV-ruta. Oppmerksomheten har neppe minket etter at bruddet med friidrettskjæresten Rachel Nordtømme (21) ble kjent i april. Og en som har sympati med Norges nye skikonge er eks-skistjernen Thomas Alsgaard (39).
 
- Presset og forventningene som er der hele tiden kan man bli sliten av. Og mediene. Og alle som skal ha meninger om deg hele tiden. Det koster energi å skulle forklare seg og forsvare seg. Begeret med energi tømmes, sier Alsgaard til VG.

39-åringens utspill kommer etter VGs avsløringer om at Northug for første gang i karrieren har tatt seg noen ekstra ukers ferie - for å finne igjen motivasjonen til å begynne treningen før en ny sesong. Alsgaard mener det er forståelig at Northug trenger å få pustet ut litt ekstra.

- Petter er en stille, rolig og forsiktig gutt. Men apparatet rundt ham skaper sirkus. Av og til tenker jeg: «Hva er agendaen til apparatet rundt Petter?». De skal jo skape ro og trygghet. Av og til ser jeg Petter og tenker: «Stakkars gutt», sier Alsgaard, som mener at Northug heller kunne styrt alt selv, til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Ville på rehab etter «Paradise Hotel»  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer