Anya Taylor-Joy:

- Synes ikke jeg er pen nok

«The Queen's Gambit»-stjernen har tatt verden med storm, men er ikke sikker på om hun har valgt riktig yrke.

KAPRET HOVEDROLLEN: Anya Taylor-Joy har hovedrollen i Netflix-serien «The Queen’s Gambit». Nå snakker hun ut om skuespillerlivet. Foto: Splash News / NTB
KAPRET HOVEDROLLEN: Anya Taylor-Joy har hovedrollen i Netflix-serien «The Queen’s Gambit». Nå snakker hun ut om skuespillerlivet. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Netflix-suksessen «The Queen's Gambit» skal vi tilbake til midten av 1950-tallet.

Trailer: The Queens Gambit Vis mer

Hovedpersonen, som spilles av Anya Taylor-Joy (24), sendes på barnehjem etter at moren omkommer i en bilulykke. Den unge jenta blir avhengig av beroligende medikamenter - og sjakk - noe det viser seg at hun er svært god i.

Hovedrolleinnehaver Taylor-Joy er nok trolig ukjent for mange, men har virkelig tatt verden med storm i den aktuelle serien. Den 24 år gamle stjernen, som hylles for karakteren, er imidlertid brutalt ærlig om Hollywood-livet.

MODELL OG SKUESPILLER: Anya ble oppdaget på gaten i London. Nå gjør hun det stort både som modell og skuespiller. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP/NTB
MODELL OG SKUESPILLER: Anya ble oppdaget på gaten i London. Nå gjør hun det stort både som modell og skuespiller. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP/NTB Vis mer

- Ikke pen nok

Hun ble signert av Storm Management allerede som 16-åring og har spilt i filmer som «The Witch», «Glass» og «Emma». Nylig avslørte hun imidlertid at hun er usikker på om hun har det som kreves for å være en filmstjerne.

- Jeg har aldri, og tror jeg aldri kommer til å se på meg selv som vakker, sier hun i et intervju med The Sun.

- Jeg synes ikke jeg er pen nok til å være i filmer, fortsetter hun.

Videre forteller Taylor-Joy at kjæresten advarte henne mot å være åpen om dette i pressen.

- Han advarte meg om at folk vil mene jeg er en dritt som sier dette, men jeg synes jeg ser rar ut, fortsetter hun.

Ifølge skuespilleren ser hun aldri egne filmer på kino, og forteller at hun fikk panikk da hun filmet «Emma», basert på Jane Austens roman med samme navn.

THE CROWN: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og lady Diana. Video: Netflix Vis mer

- Jeg tenkte at «jeg er den første stygge Emma, og jeg klarer ikke dette», for den første setningen i filmen er «jeg er kjekk, smart og rik».

Sistnevnte rolle fikk Taylor-Joy skryt for av Dagbladets anmelder, som ga filmen terningkast 5.

Oppdaget på gaten

Som 16-åring ble hun oppdaget på gaten utenfor Harrods i London, av den samme agenten som mange år tidligere hadde funnet supermodell Kate Moss. Dagen etter ble hun signert av ovennevnte modellbyrå.

I GODT SELSKAP: Anya Taylor-Joy (ytterst t.v.) sammen med Sarah Paulson, James McAvoy og Bruce Willis på «Glass»-premieren i New York i 2019. Foto: Andrew H. Walker/ REX/ NTB
I GODT SELSKAP: Anya Taylor-Joy (ytterst t.v.) sammen med Sarah Paulson, James McAvoy og Bruce Willis på «Glass»-premieren i New York i 2019. Foto: Andrew H. Walker/ REX/ NTB Vis mer

Noen år senere begynte hun å lande de store filmrollene, og da hun kapret rollen i «The Queen's Gambit», hadde hun overbevist produsent Scott Frank om at hun var den rette for rollen.

- Det var ganske spontant. Jeg leste boken på en time, halvannen. Jeg har aldri løpt til eller fra et møte før. Jeg løper ikke, jeg trener ikke på den måten. Men jeg løp for å møte han, minnes hun.

- Hun (rollen journ.anm.) kommer fra en bakgrunn hvor alle personer hun har møtt har skuffet henne på en måte eller forlatt henne. Hun stoler ikke på mennesker, og prøver desperat å passe inn. Som barn hadde jeg elementer av det, så jeg ble besatt av henne ganske raskt, fortsetter hun.

I intervjuet med den britiske tabloidavisen forteller Taylor-Joy om oppveksten, og hvor vanskelig det var da hun flyttet fra Buenos Aires til London. Hun ble nemlig mobbet fordi hun ikke snakket et eneste ord engelsk - og følte i likhet med rollen hun spiller - at hun ikke passet inn.

LES OGSÅ: Derfor forsvant hun fra rampelyset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer