Mia Hundvin:

- Synes alltid at det er litt rart at noen husker meg

Dette gjør den tidligere håndballstjernen i dag.

TRUKKET SEG UNNA: Mia Hundvin ble raskt en favoritt som håndballspiller. De siste årene har hun derimot trukket seg litt unna rampelyset. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix
TRUKKET SEG UNNA: Mia Hundvin ble raskt en favoritt som håndballspiller. De siste årene har hun derimot trukket seg litt unna rampelyset. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere håndballspilleren Mia Hundvin (41) sjarmerte seg inn i mange nordmenns hjerter da hun allerede som 21-åringen debuterte på det norske landslaget.

Hun var en fargeklatt uten like, og ble fort en publikumsfavoritt. I et nytt intervju med Dagbladet Pluss, i forbindelse med artikkelserien «Kvinnemysteriet», forteller hun litt om livet etter håndballsuksessen.

Familieliv

I dag er håndballskoene lagt på hylla, og 41-åringen jobber som produsent for suksessprogrammet «Brille» i produksjonsselskapet Feelgood. Side om side med blant andre Else Kåss Furuseth (38), Harald Eia (52) og Thomas Giertsen (47).

- Jeg jobber sammen med Norges morsomste mennesker. Jeg har det aldri kjedelig, på godt og vondt. Det er lenge siden jeg kjedet meg sist, sier hun til avisen.

Selv om hun er opptatt av å verne om privatlivet sitt, forteller Hundvin at hun lever et godt liv sammen med stesønnen på 21, sønnen på 14, datteren på 11 og Terje Håkonsen (44).

- Jeg har et veldig bra liv. Med flotte barn og fin kjæreste. Jeg jobber med kreativitet sammen med flinke folk. Det passer utmerket for meg, sier hun til Dagbladet - og legger til at hun ligger på en sjuer eller åtter «på lykkelighetsskalalen».

Klipp fra TVNorge-programmet «Brille»: Harald Eia prøver å snakke engelsk med en amerikansk BI-student. Det går ikke veldig bra! Vis mer Vis mer

Allerede tidlig i karrieren gjorde Hundvin seg betraktninger om det å leve i rampelyset.

- Klart det påvirker meg. Det er tungt å være kjendis - kanskje spesielt i Bergen. Men jeg takler det stadig bedre. Er ikke så høytidelig. Men det har vært ille en tid. En periode klarte jeg ikke lese avisene, har hun tidligere uttalt til Dagbladet.

STJERNER: Mia sammen med tidligere landslagstrener Marit Breivik under OL i London i 2012. Foto: NTB scanpix
STJERNER: Mia sammen med tidligere landslagstrener Marit Breivik under OL i London i 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer

Skapte overskrifter

I dag har imidlertid den sjarmerende bergenseren trukket seg betydelig tilbake fra rampelyset, og innrømmer at hun blir overrasket over at folk fremdeles kjenner henne igjen.

- Jeg synes alltid at det er litt rart at noen husker meg, sier hun til avisen.

Mia skilte seg ut i håndballmiljøet, og kan se tilbake på både EM-gull i 1998, VM-gull i 1999, samt bronse under OL i Sydney i 2000.

41-åringen er kanskje en av de håndballprofilene som har skapt størst overskrifter i løpet av sin karriere.

Hundvin var spesielt yndet i pressen da hun inngikk partnerskap med den danske håndballspilleren Camilla Andersen i 2000. Etter at forholdet tok slutt, ble hun samboer med snowboardstjernen Terje Håkonsen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

FORELDRE: Mia har to barn sammen med Terje Håkonsen. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Mia har to barn sammen med Terje Håkonsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flammedrama

Livet på reisefot ble fort en del av hverdagen, og i et intervju med TV 2 har Mia Hundvin tidligere fortalt om en episode fra Leipzig i Tyskland som hun aldri før hadde ønsket å snakke offentlig om.

I forbindelse med en firenasjonersturnering i 2000 oppsto det nemlig full dramatikk på Hundvins hotellrom, noe som blant annet endte med flere timers politiavhør.

- Denne historien har jeg aldri fortalt av flauhetsårsaker. Jeg går og legger meg i rimelig tid, henger drakt og overtrekksdrakt til tørk rundt om i hotellrommet, og legger meg til å sove, fortalte hun.

Dét blir imidlertid vanskelig, da håndballstjernen plutselig kjenner en snikende stank i rommet. Hundvin velger raskt å kontakte resepsjonen, hvorpå personalet kommer opp for å undersøke saken.

- Så skal han gå inn, og da ser vi flammene. Sånn husker jeg det. Flammene står mot oss, og alle får litt panikk.

- JEG FØLER SJØL AT JEG ER LITT HANDY: EM 2018 er i gang, men hva ville de gjort hvis de ikke spilte håndball? Reporter: Julie Solberg, Henriette Eilertsen og Martine Johansen, Foto: Henrik Vinje, Julie Solberg og Henriette Eilertsen, Klipp: Frida Andersen Vis mer

Ved hjelp av et brannslukningsapparat, klarer de etter hvert å slukke flammene. Når Hundvin og personalet endelig kommer seg inn på hotellrommet igjen, finner de også raskt årsaken til at brannen oppsto.

- Det var min overtrekksdrakt, som hadde hengt på denne lampen. Jeg er skyld i at dette rommet er totalt ødelagt.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Ble hentet av politiet

Når adrenalinet har lagt seg, og det endelig går opp for Hundvin hva som egentlig har skjedd, er også hennes daværende landslagstrener Marit Breivik på plass. Hundvin - som er overveldet av hele situasjonen - reagerer så med å besvime.

Historien skulle imidlertid ikke stoppe der for håndballstjernen. Dagen etter ble hun hentet på hotellet av tysk polit og tatt inn i avhør, mistenkt for brannstiftelse.

Hundvin erkjente at hendelsen var en oppvekker for henne. Heldigvis rakk hun både kamp, og OL - hvor Norge som kjent tok bronse.

FAVORITT: Mia Hundvin ble raskt en favoritt hos nordmenn. Foto: NTB scanpix
FAVORITT: Mia Hundvin ble raskt en favoritt hos nordmenn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Overfor Se og Hør har Hundvin understreket at historien var «noe spisset, for å gi den litt humoristisk preg». Hun ønsket derimot ikke å kommentere saken videre.

LES OGSÅ: - Han lurte meg trill rundt