Sylvi Listhaug viser frem sin nyfødte sønn

Sønnen har fått navnet Steffen.


BABYLYKKE: Sylvi Listhaug ble mamma for tredje gang rett før helgen. Foto: NTB scanpix
BABYLYKKE: Sylvi Listhaug ble mamma for tredje gang rett før helgen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fredag 31. mars ble Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listahug (39) mamma for tredje gang.

I dag, mandag, deler hun det første bilde av sønnen. Den nyfødte gutten er avbildet i armene til pappa Espen Espeset (41).

Hun avslører også at den vesle gutten har fått navnet Steffen.

- Det er stor stas for både store og små i familien, skriver Listhaug i en sms til Dagbladet, og legger til at det går fint med den ferske familien på fem.

Overveldende respons

Det var lørdag 1. april at Frp-politikeren delte nyheten om at vesle Steffen hadde meldt sin ankomst.

- I går kveld kom endelig den lille gutten vi har ventet og gledet oss til så lenge! Han har det veldig bra, og det har også både Espen og jeg. Nå blir det godt å tilbringe noen måneder sammen med bare babyen og familien, skrev Listhaug på Facebook.

Gratulasjoner til paret rant inn i kommentarfeltet, og 39-åringen takket følgerne for all responsen.

- Tusen takk til alle sammen! Helt utrolig mange gratulasjoner med én gang - Blir målløs! Vi koser oss på sykehuset, skrev hun.

- Gleder meg

Listhaug og ektemannen har to barn fra før, Signe (8) og Lars (5). Det var i september i fjor at Listhaug annonserte at hun ventet sitt tredje barn, overfor Se og Hør.

- Vi gleder oss veldig. Barna er blitt så store, så jeg gleder meg veldig til å få en baby i huset igjen, fortalte Sylvi den gang.

FAMILIE PÅ FEM: Sylvi Listhaug og ektemannen Espen har to barn sammen fra før. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FAMILIE PÅ FEM: Sylvi Listhaug og ektemannen Espen har to barn sammen fra før. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Nyheten kom etter et turbulent år for statsråden. Hennes forslag til innstramninger i asylpolitikken, integreringsforslag og tydelige debatter skapte oppmerksomhet, både i form av kritikk og støtte.

Vurderte å trekke seg

I fjor sommer fortalte Listhaug åpenhjertig at hun i en periode vurderte å trekke seg fra politikken. En av årsakene var ordene fra sønnen, som hadde fortalt følgende i barnehagen: «Mammaen min er masse på jobben».

Hun har likevel bestemt seg for å fortsette i sitt svært aktive og høyprofilerte yrkesliv, og planlegger en kort mammaperm.

- Jeg blir kanskje hjemme 3-4 måneder, så overtar Espen (ektemannen, journ.anm) stafettpinnen, har hun fortalt til Se og Hør.

LES OGSÅ: Vokste bestemor over hodet