<strong>BLIR FORELDRE FOR TREDJE GANG:</strong> Statsråd Sylvi Listhaug sier til Se og Hør at hun gleder seg til å bli mamma for tredje gang. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
BLIR FORELDRE FOR TREDJE GANG: Statsråd Sylvi Listhaug sier til Se og Hør at hun gleder seg til å bli mamma for tredje gang. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

Sylvi Listhaug er gravid for tredje gang

- Vi gleder oss veldig, sier statsråden til Se og Hør.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I dagens utgave av Se og Hør avslører innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (38) at hun er gravid.

Hun og ektemannen Espen Espeset (41) har fra før to små barn på 5 og 8 år, og paret venter sitt tredje barn sammen til neste år.

- Vi gleder oss veldig. Barna er blitt så store, så jeg gleder meg veldig til å få en baby i huset igjen, sier Sylvi til Se og Hør.

Den store nyheten kommer etter et år med mye storm rundt Fremskrittspartiets kronprinsesse. Hennes forslag til innstramninger i asylpolitikken, integreringsforslag og tydelige debatter har skapt mye oppmerksomhet, mye kritikk og mye støtte.

<strong>I SALG NÅ:</strong> I denne ukens utgave av Se og Hør kan du lese et stort intervju med den gravide statsråden og se nye bilder av hennes og ektemannen i deres bolig på Oslos beste vestkant. Foto: Se og Hør
I SALG NÅ: I denne ukens utgave av Se og Hør kan du lese et stort intervju med den gravide statsråden og se nye bilder av hennes og ektemannen i deres bolig på Oslos beste vestkant. Foto: Se og Hør Vis mer

Vurderte å trekke seg fra politikken

Etter sommeren i år, fortalte hun åpenhjertig at hun i en periode vurderte å trekke seg fra politikken. En av årsakene var ordene fra sønnen, som hadde fortalt følgende i barnehagen: «Mammaen min er masse på jobben».

Men nå har Listhaug likevel bestemt seg for å fortsette i sitt svært aktive og høyprofilerte yrkesliv. Hun uttrykker at det ikke er noen foreløpige planer om å trappe ned på arbeidsoppgavene, og at svangerskapet så langt går strålende.

- Jeg blir kanskje hjemme 3-4 måneder – så overtar Espen stafettpinnen, forteller Listhaug til Se og Hør.

Ladet batteriene i USA

Sommerferien benyttet Listhaug blant annet til å lade batteriene i USA sammen med familien.

Sylvi Listhaug og ektemannen elsker USA, og har blant annet en gammel Cadillac Eldorado 1968-modell i garasjen hjemme.

– Vi skal selvsagt også til Sunnmøre! Jeg håper været der tillater fjellturer, sa Sylvi til Se og Hør før ferien.

Stolt ektemann

Sylvi Listhaug har vært medlem av regjeringen siden 2013.

Da hun ble presentert som fersk landbruksminister i 2013, var Espen blant de første til å gratulere da hun kom ut fra Slottet.

- Jeg er utrolig stolt over Sylvi i dag. Dette er en historisk begivenhet, sa Espen den gang til Se og Hør.

<strong>GRATULERTE KONA:</strong> Ektemannen Espen var blant de første til å gratulere etter at Sylvi ble innsatt som landbruksminister i 2013. Foto: Se og Hør
GRATULERTE KONA: Ektemannen Espen var blant de første til å gratulere etter at Sylvi ble innsatt som landbruksminister i 2013. Foto: Se og Hør Vis mer

Flere gravide statsråder

Sylvi Listhaug er ikke alene om å bli gravid mens hun sitter i regjering.

For ti år siden avslørte daværende fiskeri- og kystminister Helga Pedersen at hun var gravid.

Marit Arnstad ble mamma i sin periode som Olje- og energiminister på slutten av 1990-tallet, og tidligere Barne- og familieminister Grete Berget hadde fire og en halv måned mammaperm i 1994.

LES OGSÅ: Listhaug tok pause i Ville Vesten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer