<strong>BITT AV BLOGGBASILLEN?:</strong> Norges innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug, har begynt å blogge. Foto: Scanpix
BITT AV BLOGGBASILLEN?: Norges innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug, har begynt å blogge. Foto: Scanpix Vis mer

Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug blogger om ultralyd og barnets kjønn

- Forventer reaksjoner

Publisert
Sist oppdatert

«Nå har jeg startet blogg! Her vil jeg skrive litt om det som opptar meg i hverdagen og hva som er viktig for meg i livet. I går var jeg og Espen på ultralyd for å se hvordan det står til med den lille. Ble det gutt eller jente? Det kan du se på bloggen :-) Ha en riktig fin dag alle sammen! :-)»

Slik presenterer Norges innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug, sin nyopprettede blogg, der hun presenterer seg som en «familiekjær tobarnsmor (snart tre) som trives sammen med folk flest».

Tar opp foreldrepermisjon

I sitt første blogginnlegg, publisert i går, skriver statsråden blant annet om hvordan hun og ektemannen, Espen Espeset, har vært på ultralyd - og oppfordrer alle vordende mødre og fedre til å dele permisjonen slik «dere mener er riktig».

Listhaug er gravid med sitt tredje barn, og har termin neste år. I blogginnlegget benytter hun anledningen til å røpe babyens kjønn:

«Du skal få vite svaret til slutt i innlegget», skriver hun, og avslutter med å fortelle at hun venter en gutt.

Har Sylvi Listhaug blitt en «mammablogger«?

Vil nå ut til folket

- Nei, jeg har ikke blitt en «mammablogger». Bloggen skal handle om løst og fast, både om politikk og glimt fra hverdagen. Jeg kommer til å ta opp naturlige ting, men det finnes en grense for hva jeg kommer til å dele fra privatlivet.

- Hva er hensikten med dette?

- Jeg synes det er på tide at man utvikler de politiske rollene, og tenker at dette er en fin måte å nå ut på. Jeg ønsker at folket skal kjenne meg som mer enn bare en politiker, en som har akkurat de samme utfordringene som alle andre.

- Er det ikke veldig utradisjonelt for en statsråd å blogge om privalivet?

- Mange har holdninger om at politikere er en slags elite i samfunnet, som står langt fra folket. Jeg ønsker å motbevise dette, sier Listhaug, som forventer å få reaksjoner:

- Ja, det får jeg nok.

Vil ikke bli toppblogger

Og apropos elite, Listhaug er fast bestemt på at hun ikke har et mål om å komme opp på blogglista.

- Nei, det har jeg ikke. Jeg har heller ikke latt meg inspirere av andre. Jeg leser ikke andre blogger, forklarer hun.

Listhaug har gitt uttrykk for at hun vil fortsette i sitt svært aktive og høyprofilerte yrkesliv, på tross av et hektisk småbarnsliv. Hun har ingen foreløpige planer om å trappe ned på arbeidsoppgavene, og fortalte overfor Se og Hør i september at svangerskapet så langt går på skinner.

- Jeg blir kanskje hjemme 3-4 måneder - så overtar Espen stafettpinnen, fortalte Listhaug til ukebladet.

<strong>FOTO:</strong> Skjermdump fra Sylvi-Listhaug.com
FOTO: Skjermdump fra Sylvi-Listhaug.com Vis mer

LES OGSÅ: Sven Nordin: - Jeg sluttet å puste da jeg sov

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer