Sylvi Listhaug:

Sylvi Listhaug åpner opp om den dramatiske fødselen

- Plutselig falt hjerterytmen på babyen.

BLE LAGT I NARKOSE: Sylvi Listhaug åpner opp om den dramatiske fødselen som fant sted tidligere denne måneden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLE LAGT I NARKOSE: Sylvi Listhaug åpner opp om den dramatiske fødselen som fant sted tidligere denne måneden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Seoghør.no): Den 31. mars ble Sylvi Listhaug (39) og ektemannen Espen Espeset (41) foreldre for tredje gang.

I et større intervju med VG åpner Frp-statsråden nå opp om hvordan fødselen forløp seg, og avslører at den var langt mer dramatisk enn de to foregående.

- Jeg ble bekymret for om dette skulle gå galt og at han ikke skulle overleve, sier Frp-statsråden til avisa.

- Klarte ikke gjøre noe

Da paret ankom Ullevål sykehus, bestemte legene seg for at fødselen skulle igangsettes. Så oppsto det komplikasjoner.

- Plutselig falt hjerterytmen på babyen. Legene der forsøkte å ordne opp i det ved å snu og vende på meg og babyen, men klarte ikke å gjøre noe som løste det.

Det ble deretter bestemt at Listhaug måtte gjennom hastekeisersnitt, og hun ble lagt i narkose. Da tok det bare minutter før barnet var ute, og Listhaug forklarer at hun er svært takknemlig overfor legene på sykehuset.

Det var i september i fjor at Listhaug annonserte at hun ventet sitt tredje barn, overfor Se og Hør.

- Vi gleder oss veldig. Barna er blitt så store, så jeg gleder meg veldig til å få en baby i huset igjen, fortalte Listhaug om familieforøkelsen.

Seoghør.no har kontaktet Listhaugs rådgiver, men har foreløpig ikke fått noen kommentar fra statsråden.

- Har det bra

Da hun fødte tidligere denne måneden, tok det ikke lang tid før gratulasjonene rant inn i sosiale medier.

- I går kveld kom endelig den lille gutten vi har ventet og gledet oss til så lenge! Han har det veldig bra, og det har også både Espen og jeg. Nå blir det godt å tilbringe noen måneder sammen med bare babyen og familien, skrev Listhaug på Facebook.

Babynyheten kom etter et år med mye storm rundt statsråden. Hennes forslag til innstramninger i asylpolitikken, integreringsforslag og tydelige debatter skapte oppmerksomhet, både i form av kritikk og støtte.

I fjor sommer fortalte Listhaug åpenhjertig at hun i en periode vurderte å trekke seg fra politikken. En av årsakene var ordene fra sønnen, som hadde fortalt følgende i barnehagen: «Mammaen min er masse på jobben».

Kort mammaperm

Den nybakte trebarnsmora har likevel bestemt seg for å fortsette i sitt svært aktive og høyprofilerte yrkesliv. Overfor Se og Hør ga Listhaug uttrykk for, i forbindelse med graviditeten, at hun ikke har noen foreløpige planer om å trappe ned på arbeidsoppgavene.

- Jeg blir kanskje hjemme 3-4 måneder, så overtar Espen (ektemannen, journ.anm) stafettpinnen, fortalte hun.

I november i fjor tok Listhaug steget over i bloggverdenen, der hun på daværende tidspunkt presenterte seg som en «familiekjær tobarnsmor (snart tre) som trives sammen med folk flest».

39-åringen åpnet like greit blogg-ballet med å avsløre kjønnet på den lille i magen.

- Ikke en «mammablogger»

- Jeg har ikke blitt en «mammablogger». Bloggen skal handle om løst og fast, både om politikk og glimt fra hverdagen. Jeg kommer til å ta opp naturlige ting, men det finnes en grense for hva jeg kommer til å dele fra privatlivet, fortalte Listhaug til Dagbladet før jul.

- Er det ikke veldig utradisjonelt for en statsråd å blogge om privalivet?

- Mange har holdninger om at politikere er en slags elite i samfunnet, som står langt fra folket. Jeg ønsker å motbevise dette, sa hun den gang.

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har tatt over roret som innvandrings- og integreringsminister mens Listhaug er i mammapermisjon.