GODT TRENT: Superfinalisten Lene Hansen viser hvordan man trener med giria-kuler. Foto: Per Ervland/Aller Internett
GODT TRENT: Superfinalisten Lene Hansen viser hvordan man trener med giria-kuler. Foto: Per Ervland/Aller InternettVis mer

Sykmeldt etter 71 grader nord

-Trodde jeg skulle stryke med...

SEHER.NO: Trebarnmoren, modellen og superfinalist Lene Hansen i ''71 grader nord''  har lidd av konstante smerter i knærne etter innspillingen av programmet i sommer.

- Jeg er svært godt trent, men i konkurransen måtte jeg gå med en kjempediger sekk som var veldig tung, sier Lene Hansen (27) til Seher.no når vi treffer henne på treningssenteret  Elixia der hun jobber som fitness-instruktør.

Jævlig tøft
Til tider var smertene så store, at trebarnsmoren trodde hun skulle stryke med.

- Det var jævlig tøft, og når vi vandret rundt i Karasjok var jeg så sliten at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Og i Steigen greide jeg nesten ikke komme med ned fra fjellet. Men konkurranseinstiktet overvant og jeg overså smertene, sier hun.

Og prisen for ekstreme naturopplevelser må hun betale nå. Siden oktober har Lene vært sykmeldt og hun starter ikke opp med gruppetimer ved treningssenteret før i januar.

- Jeg gikk jo rett fra innspillingen og ut i jobb uten å la kroppen få hvile. Jeg har aldri vært med på noe så ekstremt, og jeg har nok ikke vært flink nok til å lytte til kroppen, sier hun.

Store forskjeller
Pressesjef Ingrid Medhus i TVNorge sier at også i tidligere innspillinger har enkelte deltakere blitt skadet underveis eller sykmeldt etter innspillingen.

- Det skjer ikke så ofte men det har jo hendt. I Lenes tilfelle var det jo slik at hun gikk rett fra ekstreme fysiske anstrengelser tilbake i en fysisk krevende jobb, og når det gladt bæring fikk Lene hjelp flere ganger, presiserer Medhus til Seher.no.

Medhus forteller at selv om mange av deltakerne er i god fysisk form før innspillingen er det også forskjell på hvordan man takler de ekstreme oppdragene.

- Det er forskjell på å være helsestudioetrent og det å være turtrent. Men de fleste blir i bedre form etter programmet, sier hun.

Slappe av
Etter en hektisk høst ser trebarnsmoren frem til julefeiring i Tromsø med familien og de tre barna Erik (8), Emma Victoria (4) og Noah (20 måneder).

- Jeg gleder meg til jul. Da skal jeg slappe av med barna spise ribbe og bare kose meg, sier hun. Lene Hansen har også laget en tipsliste for hvordan du kan holde deg i form i jula.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: -Jeg måtte stikke dem i ryggen