Finn Christian Jagges dødsfall:

Sykehuset innrømmer svikt

Dødsfallet til Finn Christian Jagge kunne mest sannsynlig vært unngått, sier Norsk pasientskadeerstatning (NPE). Også sykehuset innrømmer svikten, skriver NRK.

DØDE: Tidligere alpinist Finn Christian Jagge gikk bort i 2020. Foto: AFP
DØDE: Tidligere alpinist Finn Christian Jagge gikk bort i 2020. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden døde alpinist og OL-vinner, Finn Christian Jagge, 54 år gammel. Nå fastslår Norsk pasientskadeerstatning (NPE) at det forelå svikt i behandlingen på gastrokirurgisk avdeling på Ullevål sykehus, skriver NRK.

OL-helten ble akutt syk tidlig i juni 2020, og 8. juli døde han av komplikasjoner etter en tarmslyng.

1. juli kom de intense magesmertene igjen. Finken selv trodde det var forbigående.

Dagen etterpå måtte han på sykehus igjen, og seks dager senere døde han - 54 år gammel.

NPE skriver at dødsfallet mest sannsynlig ville vært unngått dersom pasienten hadde fått effektiv antibiotikabehandling innen kort tid etter andre innleggelse.

MINNES: Kjetil Jansrud minnes Finn Christian «Finken» Jagge etter bisettelsen fra Nordstrand kirke i Oslo. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Sykehuset innrømmer også svikten, ifølge dokumenter NRK har fått tilgang til.

- Dette er en trist sak hvor vi snur alle steiner for å se etter ting vi burde gjort annerledes, skriver klinikkleder ved Oslo universitetssykehus, Morten Tandberg Eriksen, i en e-post til kanalen.

Videre forteller han at Helsetilsynet ikke har konkludert, men skriver at de har sendt en foreløpig rapport som nå gjennomgås.

- Vi har frist til slutten av mai og forventer å ha et svar klart i løpet av et par uker. Før vi har ferdigstilt denne, er det ikke mulig å svare på spørsmålene NRK stiller, skriver han videre.

LES OGSÅ: Finkens siste dager

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer