Halsey:

Sykdomsmareritt: - Ble veldig, veldig syk

Artisten avslører en rekke helseutfordringer.

SYKDOM: Artisten Halsey avslører at hun har hatt en rekke helseproblemer etter at hun ble mamma. Foto: Skjermdump fra Instagram
SYKDOM: Artisten Halsey avslører at hun har hatt en rekke helseproblemer etter at hun ble mamma. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Det var i juli i fjor at artisten Halsey (27) kunne ønske sitt første barn velkommen til verden. Den gang ble sangeren mamma til sønnen Ender Ridley Aydin, som 27-åringen fikk med partneren Alev Aydin.

Siden den gang har det imidlertid ikke bare vært en dans på roser for artisten.

På Instagram kommer det nemlig frem at 27-åringen har vært plaget med en rekke helseutfordringer etter fødselen, ifølge People.

MISTET HÅRET: Mari Haugersveen, kjent fra blant annet «Tigerstaden», mistet mye hår etter fødselen. Video: Mari Haugersveen Vis mer

«Ble veldig, veldig, veldig syk»

Det er i en rekke videoer på Instagrams historiefunksjon at artisten deler en lang liste med symptomer og syndromer.

«Så, jeg vet at mange av dere har lurt på hva som har skjedd med helsen min, og noen av dere så en TikTok i går som bekreftet at jeg er allergisk mot bokstavelig talt alt».

RAMMET: Halsey forteller om en rekke helseutfordringer på Instagram. Foto: Skjermdump
RAMMET: Halsey forteller om en rekke helseutfordringer på Instagram. Foto: Skjermdump Vis mer

«Helsen har åpenbart endret seg mye etter at jeg ble gravid og fødte. Jeg begynte å bli veldig, veldig, veldig syk».

27-åringen legger også til at hun har vært syk stort sett hele livet, men at det bare ble verre.

«Jeg ble innlagt på sykehus for anafylaksi (allergisk sjokk red.anm.) et par ganger og hadde andre ting på gang. I utgangspunktet, etter å ha besøkt rundt 100 000 leger, fikk jeg diagnosen Ehlers-Danlos' syndrom, Sjøgrens syndrom, MCAS, POTS», skriver artisten - som bruker hjertemonitor - og legger til at legene fremdeles ikke vet bakgrunnen for problemene.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Hardt rammet

Ehlers-Danlos' syndrom er en arvelig bindevevssykdom, som rammet kroppens hud, ledd og blodårer, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Ved Sjøgrens syndrom, som er klassifisert som en autoimmun sykdom, oppstår det en betennelse i kroppens ytre kjertler. Det påvirker blant annet slimhinner, og kan føre til tørre øyne, tørr munn og underlivsplager, skriver Norsk Revmatikerforbund.

MCAS er en sjelden sykdom hvor mastceller er økt i antall, og er lokalisert i ulike organer - primært hud og beinmarg, ifølge Norsk Helseinformatikk. MCAS kan føre til allergisk sjokk.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Vis mer

POTS, eller postural takykardisyndrom, er en tilstand hvor hovedsymptomet er høy eller økt puls i oppreist stilling. Det kan føre til ørhet og svimmelhet, samt økt hjerterytme, skriver Norsk Helseinformatikk.

27-åringen skriver at hun følger en nøye behandlingsplan, og at hun er igang med forberedelser til en turné.

Artisten har tidligere delt at hun har fått påvist endometriose, en diagnose 27-åringen skal ha fått etter å ha kollapset på turné.

BODY BIZARRE: I serien «Body Bizarre» møter vi mennesker med helt spesielle og mystiske sykdommer. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

LES OGSÅ: Kjendisdatter nekter å skjule sykdommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer