- Sykdommene har bundet oss sammen

Katarina Flatland og foreldrene har fått et sterkere forhold etter de alle har vært alvorlig syke.

PAPPAJENTE: Katarina Flatland har et svært godt forhold med foreldrene sine. Her er hun med pappa Hallvard da han i fjor mottok Gullrutens hederspris. Foto: NTB scanpix
PAPPAJENTE: Katarina Flatland har et svært godt forhold med foreldrene sine. Her er hun med pappa Hallvard da han i fjor mottok Gullrutens hederspris. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Katarina Flatland (26) er for tiden aktuell som deltaker i TV2-programmet «Skal vi danse».

For TV-profilen er det viktig å holde et sunt kosthold og må alltid holde blodsukkeret i sjakk. Hun har nemlig sykdommen diabetes 1.

For at par år siden lå hennes anerkjente pappa Hallvard Flatland (58) også på sykesenga, da han var døden nær. Han ble rammet av det sjeldne HLH-syndromet og lå tre måneder i koma.

Familien var nødt til å si farvel til han daglig, for de visste ikke hvor lenge han hadde igjen.

Sterkere familie

I et intervju med VG forteller Katarina og moren Anne-Lise (58) om hvordan sykdommen har gjort dem til en sterkere familie.

- Sykdommene har bundet oss tett sammen. Vi har snakket mye om det. Og vi prøver alltid å finne en vei videre. For det er faktisk mulig å bruke slike kriser som en ressurs; man kan faktisk bli sterkere av dem, sier Anne-Lise til avisen.

Familiemoren har selv også vært rammet av kreft, men er i dag symptomfri. Det var i 2010 hun kjempet mot brystkreften.

Saken fortsetter under bildet

LYKKELIGE OG FRISKE: Både Hallvard og kona Anne-Lise har kjempet seg tilbake etter alvorlig sykdom.  Foto: NTB scanpix
LYKKELIGE OG FRISKE: Både Hallvard og kona Anne-Lise har kjempet seg tilbake etter alvorlig sykdom. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ble sint

Da Katarina, som er kjent fra programmer som «Sommertid», «Sønner av Norge» og «Jakten på kjærligheten», fant ut at det er diabetes hun er rammet av, reagerte hun med sinne.

– Først ble jeg sur og sint. Det føltes veldig urettferdig. Men en dag sa jeg til meg selv at «i morgen er det mandag, da må du slutte å deppe». Jeg måtte bare ta meg selv i nakken og lære meg å leve med det, har hun fortalt Dagbladet.

Da hun sammen med legekjæresten Harald Dobloug dukket opp på Se og Hørs kjendisgalla i 2013, sa hun at hans støtte var en stor hjelp.

- Heldigvis hadde jeg en våken kjæreste som så tegnene og det ble oppdaget raskt, sånn sett var jeg heldig, sa hun til Seoghør.no.

KJÆRESTEN: Katarina Flatland og kjæresten Harald M. Dobloug sammen på Elles sommerfest i fjor.  Foto: Se og Hør
KJÆRESTEN: Katarina Flatland og kjæresten Harald M. Dobloug sammen på Elles sommerfest i fjor. Foto: Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: - Han har en evne til å motivere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer