Shabana Rehman:

- Sykdommen herjer vilt i kroppen

Forteller om en hverdag full av håp og optimisme.

ÆRLIG: Shabana Rehman deler åpent og ærlig om den tunge tiden. Foto: Espen Solli/Se og Hør
ÆRLIG: Shabana Rehman deler åpent og ærlig om den tunge tiden. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert

Tidligere i år ble det kjent at TV-profil og samfunnsdebattant Shabana Rehman (45) hadde blitt diagnosistert med bukspyttkjertelkreft med spredning. Nyheten delte hun først til Se og Hør.

Denne uken forteller hun om marerittet hun lever med daglig til Nettavisen.

DET VIKTIGSTE NÅ ER KJÆRLIGHETEN: Shabana Rehman fylte 46 år, og etter det siste halve året med kampen mot kreft, har hun nå fokus på håp og kjærlighet. Video: Stig H. Justad Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

Nytt perspektiv

- Selv har jeg det på ingen måte lett. Sykdommen herjer vilt i kroppen min, men jeg har tatt et valg. Og det valget har gitt meg et dødssperspektiv. En ro i kroppen om at om jeg må reise videre, så er det greit. Da er det det jeg skal, skriver hun i avisen.

Videre forteller Rehman at livet hele tiden viser en annen vei.

- Nye blomstrende situasjoner, kjærlighet, lys, sceneskifte, adresseskifte, formidlingslyst, kontakt med lesere på måter jeg ikke har hatt før. En dypere måte å eksistere på.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun seg om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Håpefull

Hun legger til at livet føles som å leve med to uvirkelige tidslinjer, men at hun lever like fullt med alle følelser i begge.

- Jeg må være realistisk, kroppen min minner meg om dette hver eneste dag. Optimismen er både et valg, men også slik jeg er skrudd sammen. Derfor er min hverdag full av håp. Ellers hadde jeg ikke klart å reise til Tyskland, nå for fjerde gang. Det tar på kreftene, forteller hun videre til avisa.

Tidligere i år ble det opprettet en spleis for Rehman, slik at hun kunne reise til Tyskland for å motta immunterapi, da legene i Norge ikke kunne gjøre mer for henne.

Hun har nå gjennomført flere behandliger for kreftsykdommen på Medias Klinikum Berghausen i Tyskland.

LES OGSÅ: Legene slo alarm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer