- Sykdommen har preget meg hele livet

Men Robinson-Daniel nektet å la helseproblemene ødelegge realityoppholdet

ØYDRAMA: Daniel Thorp trodde i likhet med de andre deltakerne at årets «Robinsonekspedisjon» var over, da Christer Falck hentet dem til fastlandet etter denguefeberutbruddet blant TV-crewet. Foto: TV3
ØYDRAMA: Daniel Thorp trodde i likhet med de andre deltakerne at årets «Robinsonekspedisjon» var over, da Christer Falck hentet dem til fastlandet etter denguefeberutbruddet blant TV-crewet. Foto: TV3 Vis mer
SEHER.NO: Å sitte strandet på en liten øy i flere uker uten annet selskap enn noen få andre mennesker og det du finner i skogen, høres neppe ut som en drøm for noen som lider av sykdommen ADHD.

Men for Asker-gutten Daniel Thorp - som har slitt med konsenstrasjonsvansker siden han var tenåring - ga sykdommen ham ekstra motivasjon i realitykonkurransen.

- Før jeg dro ned var jeg veldig skeptisk, og snakket blant annet med en psykolog. Men jeg tenkte at «dette skal jeg klare», jeg håper jo at dette også kan inspirere andre som har samme sykdom, sier Daniel til Seher.no.

Fikk problemer på skolen
Helt siden han fikk diagnosen ADHD som 13-åring, har han slitt med konsentrasjonsvansker, noe som også ga seg utslag i skolekarakterene.

- På ungdomsskolen fikk jeg spesialundervisning og det gikk bra, men på videregående insisterte jeg på å gå i en vanlig klasse. Det var ikke lett. Jeg kommer fra en familie med velutdannete og flinke folk, så jeg har alltid vært familiens sorte får, sier han med et smil.

Siden han ble 16, har Daniel brukt styrke- og squash-trening opptil fem ganger i uken både til å bygge opp kroppen og for å holde sykdommen i sjakk. Likevel avslører han at han fort kan bli rastløs.

- Kjæresten min merker bedre enn meg når ADHD-en min slår inn. Jeg må for eksempel alltid ha PCen tilgjengelig i sofaen når jeg ser på film, i tilfelle det kommer et dødpunkt, sier han.

Thorp ble derfor overrasket over at tilværelsen på Robinson-stranda forløp relativt knirkefritt. I de naturskjønne omgivelsene følte han ikke behov for å be om medisinsk hjelp en eneste gang.

Vurderte å trekke seg
Verre ble det da deltakerne ble evakuert og satt i karantene i åtte dager på grunn av et utbrudd av tropesykdommen denguefeber blant TV-crewet.

- Å være innesperret på et hotellrom i åtte dager er et mareritt for en med ADHD. Det verste var å ikke vite hva som skjedde. Under evakueringen leste jeg til og med en bok, jeg tror det er den første jeg har fullført noensinne.

- Jeg håpet lenge at de bare skulle avlyse alt, slik at jeg kom meg ut av rommet. Heldigvis var Atle (Hansen, red.anm) fantastisk forståelsesfull mot meg, sier Daniel til Seher.no.

Ble farsfigur

Robinson-kollega Atle Hansen (45) hevder han ble en pappa-figur for Daniel i løpet av de åtte døgnene de tilbragte på samme rom.

- Jeg er ikke noen psykolog, men regner meg selv som en ganske god menneskekjenner. Som frisør er jeg vant til å snakke med alle slags folk, så jeg og Daniel pratet veldig mye.

- Daniel var en stund klar til å trekke seg, fordi han blant annet savnet kjæresten sin så mye. Men jeg fikk roet ham ned, og tror at han fikk en ny giv i eksepdisjonen etter samtalene våre, sier han til Seher.no.

Før han dro til Malaysia hadde Daniel Thorp planlagt å begynne på naprapat-studier i Sverige. Nå har han imidlertid endret planene til fordel for sin store lidenskap - trening.

- Jeg har begynt på grunnkurs fitness ved Norges Idrettshøgskole og ønsker å satse som personlig trener. I tillegg til at jeg liker å trene, fungerer det bedre i kombinasjon med ADHD, enn å sitte på en lesesal i flere år. Drømmen er å starte opp for meg selv, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Angrer på at jeg prøvde steroider