Frankie Muniz:

Sykdommen gjør at han glemmer rollen i «Malcolm i midten»

Frankie Muniz lider av «mini-slag».

BARNESTJERNE: Frankie Muniz ble verdenskjent for sin rolle som Malcolm fra 2000 til 2006. Han jobber fortsatt som skuespiller, men har andre sysler også. Denne høsten avslørte han at han lider av hukommelsestap, og husker nesten ikke noe av tida da han var verdenskjent barneskuespiller. Foto: NTB scanpix
BARNESTJERNE: Frankie Muniz ble verdenskjent for sin rolle som Malcolm fra 2000 til 2006. Han jobber fortsatt som skuespiller, men har andre sysler også. Denne høsten avslørte han at han lider av hukommelsestap, og husker nesten ikke noe av tida da han var verdenskjent barneskuespiller. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): På starten av 2000-tallet var det trolig mange som fikk med seg serien «Malcolm i midten», som ofte ble sendt etter skoletid på TV 2. I USA gikk den på Fox fra 2000 til 2006, og i Norge har den gått i reprise flere ganger - sist i 2015. Den ble sett av millioner verden rundt, og det er ingen tvil om at skuespillerne i produksjonen ble verdensstjerner.

GODT SELSKAP: Frankie Muniz spilte også i filmer. Her er han på premiere i Hollywood i 2000, i forbindelse med filmen «My Dog Skip» - sammen med stjerna Kevin Bacon. Foto: NTB scanpix
GODT SELSKAP: Frankie Muniz spilte også i filmer. Her er han på premiere i Hollywood i 2000, i forbindelse med filmen «My Dog Skip» - sammen med stjerna Kevin Bacon. Foto: NTB scanpix Vis mer

Rollen som Malcolm i familien Wilkerson ble spilt av barnestjerne Frankie Muniz (31). Siden serien opphørte for over elleve år siden, har skuespilleren hatt flere forskjellige sysler. Han driver med bilracing og musikk, men er også fortsatt aktiv på skuespillerfronten.

I år er han å se i den amerikanske utgaven av «Skal vi danse», der han som en av ti gjenværende deltakere møter opp på parketten ukentlig for å vise fram sine nye ferdigheter.

Med et allsidig og innholdsrikt liv bak seg, skulle man tro det var enkelt å trekke fram minneverdige øyeblikk fra barndommen. Slik er det ikke for 31-åringen. Nå avslører han at han lider av hukommelsestap, og at han så vidt husker tida som en av verdens største barnestjerner.

- Trist

Det var i forbindelse med en episode i danseserien at den tidligere barnestjerna valgte å åpne seg om påkjenningen. Han ble spurt om hvilket år i livet han ser på som mest minneverdig. Da han skulle svare, endret tonen seg i intervjuet fra lystig til alvorlig.

- De aller fleste tror at mine mest minneverdige år er da vi spilte inn «Malcolm i midten», fordi det lot meg leve ut alle drømmene mine, sa han ifølge Huffington Post og fortsatte:

GJENG: «Malcolm i midten» var en populær komiserie i hele verden, og ble i Norge sendt på TV 2 flere ganger. Foto: TV 2
GJENG: «Malcolm i midten» var en populær komiserie i hele verden, og ble i Norge sendt på TV 2 flere ganger. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg har fått gjøre alt jeg noen gang ville gjøre, men sannheten er at jeg ikke husker noe særlig fra det. Jeg føler nesten at det ikke var meg, avslører han.

Muniz har ikke hatt helsa med seg i sine 31 år på planeten. Han har blant annet fått påvist hjernerystelse hele ni ganger, og lider av en sykdom som gir ham små slag, eller drypp, i tide og utide.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er anfallene, som har navnet TIA (transient ischemic attack), forbigående anfall av nedsatt blodforsyning til deler av hjernen. Anfallene varer ikke lenge, og kroppen blir som normal når de er over. Det er estimert at en tredjedel av dem som sliter med dette får et hjerneslag i framtida.

Ting som arv, høy alder og røyking er faktorer som kan bidra til at man får anfallene.

31-åringen tror at disse anfallene, kombinert med alle hjernerystelsene, er grunnen til at barndommen hans er tåkete.

RACING: 31-åringen (t.v) driver som både musiker og rallysjåfør. Her vant han og Rhys Millen et løp på Long Beach i 2005. Foto: AP, NTB scanpix
RACING: 31-åringen (t.v) driver som både musiker og rallysjåfør. Her vant han og Rhys Millen et løp på Long Beach i 2005. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

- Det gjør meg trist. Ting jeg egentlig burde ha husket dukker plutselig opp i hodet mitt. Jeg burde ha husket at jeg dro til Australia. Det er noe folk husker, forteller han.

Velger åpenhet

Hukommelsestap har flere årsaker, hvor hodeskader er den vanligste. Et akutt hukommelsestap er ofte uttrykk for alvorlig skade eller sykdom, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Muniz har flere ganger tidligere valgt å være åpen om tilstanden sin. I 2013 ble han sendt til sykehus etter et av dryppene.

- Nesten på dagen ett år etter forrige gang, så fikk jeg nok et «mini-slag». Forhåpentligvis er dette det siste. Jeg føler meg elendig, skrev tv-stjerna på Twitter.

FORELSKA: Muniz og kjæresten Paige er ofte å se på rød løper sammen, og ellers rundt om på eksklusive utesteder i Los Angeles. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
FORELSKA: Muniz og kjæresten Paige er ofte å se på rød løper sammen, og ellers rundt om på eksklusive utesteder i Los Angeles. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

I 2012 handlet hans daværende forlovede, Elycia Marie Turnbow, raskt da hun oppdaget at skuespilleren plutselig fikk problemer med å snakke og forstå samtalene deres.

Hun sendte ham umiddelbart til et sykehus i Arizona i USA, og Muniz innrømmet kort tid etterpå at han var glad for å være i live.

- Jeg klarte ikke uttale ord normalt, selv om jeg trodde jeg gjorde det. Forloveden min så på meg som om jeg snakket et annet språk, sa han kort tid etterpå.

Muniz er i dag sammen med Paige Price, som han ofte dukker opp på rød løper med.

LES OGSÅ: Innlagt med hjernedrypp: - Husker ingenting

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer