TREKKER SEG: Hilde Hummelvoll trekker seg fra "Sommeråpent" på grunn av sykdom i familien. Her med tv-ektemannen Petter Nome.  Foto: SCANPIX
TREKKER SEG: Hilde Hummelvoll trekker seg fra "Sommeråpent" på grunn av sykdom i familien. Her med tv-ektemannen Petter Nome. Foto: SCANPIXVis mer

Sykdom i familien

Hilde Hummelvoll trekker seg som programleder i NRKs "Sommeråpent"...

SEHER.NO: NRK-veteran Hilde Hummelvoll (48) og "Sveip"-programleder Siv Hleberg (39) ble tidligere denne måneden bekreftet som programledere til årets sesong av "Sommeråpent" på NRK1.

Men torsdag ble det kjent at Hummelvoll nå må trekke seg fra tv-showet, og at Ingerid Stenvold, som ledet programmet sommeren 2007, tar hennes plass.

I en pressemelding forklarer NRK at årsaken til at Hummelvoll dropper ut av satsingen, er sykdom i familien.

48-åringen har jobbet i rikskanalen siden midten av 80-tallet, og har etterhvert blitt en av landets mest kjente og kjære tv-personligheter.

Programlederen, som er gift med NRK-kollega Petter Nome, har tidligere vunnet to Gullruten-priser for sin innsats på skjermen. En i 2002 for programmet "Forandring fryder", samt for "Venneprøven" i 2004.

"Sommeråpent" er tilbake på NRK 22. juni, og det vil være Stenvold som leder de første to ukene, mens Helberg leder de fire siste.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Hilde og Petter satte ny rekord!