FESTPYNTET: Tone Damli og Markus Foss stilte begge i bunad på 17. mai. Tre uker gamle Billie hadde fått pyntet barnevognen med norske flagg.  Foto: Tor Lindseth
FESTPYNTET: Tone Damli og Markus Foss stilte begge i bunad på 17. mai. Tre uker gamle Billie hadde fått pyntet barnevognen med norske flagg. Foto: Tor LindsethVis mer

Sydde bunaden selv

Tone, Markus og lille Billie kom alle i bunad på 17. mai.

SEOGHØR.NO: Tre uker er gått siden den lille prinsessen Billie Aaberge Foss kom til verden på Rikshospitalet i Oslo. Egentlig skulle hun ligget i mammas mage til omtrent akkurat nå - for hun kom tre uker før termin.

17. mai møtte Se og Hør den nybakte lille familien, og Billie sov søtt – etter en lang våkenatt. Tone strålte av mammalykke, og hadde ikke hatt problemer med å få på blå Sognebunaden sin.

Også pappa Magnus hadde på seg bunad.

– Markus har faktisk sydd bunaden sin selv. Det synes jeg er imponerende, sa Tone til Se og Hør.

Allerede trendsetter

Noen dager før 17. mai la Tone ut et bilde av datteren iført et søtt, rosa tyllskjørt. Kort tid senere var Billie-feberen et faktum. «Alle» ville ha skjørtet, og det tok ikke lang tid før det ble utsolgt.

I dagens papirutgave av Se og Hør kan du se hva lille Billie hadde på seg på 17. mai. Det var ikke rosa tyll…

Les også: Tenk å elske et menneske så umiddelbart og intenst

Tilbake på jobb

PÅ JOBB I SVANGERSKAPET: Tone jobbet nesten helt til Billie ble født. Her er hun på Idol-audition i Bergen i april.
PÅ JOBB I SVANGERSKAPET: Tone jobbet nesten helt til Billie ble født. Her er hun på Idol-audition i Bergen i april. Vis mer

Helt fram til rett før fødselen var Tone aktiv på "Idol"-innspillingene, men nå har hun mammapermisjon. Hun har likevel vært tydelig på at hun vil raskt tilbake - og mandag denne uken meldte VG at Tones mammapermisjon snart er en saga blott.

Etter planen er hun nemlig tilbake som dommer i "Idol" under auditionrunden i Oslo i midten av juni.

- Vi gleder oss veldig til det. Det blir veldig godt å få Tone tilbake, og det er sporty av henne å komme såpass tidlig tilbake, sier Bjarne Laastad, TV 2s «Idol»-ansvarlige, til Dagbladet.

Elsker å være mamma

sin blogg legger Tone ikke skjul på at hun stortrives i sin nye mammarolle:

«I dag er Billie tre veker, og det har vore ei fantastisk tid. Dagane går ekstremt fort, og fokuset er i bunn og grunn berre på ho. Har ikkje opna macen før i dag, så her har det hopa seg opp med mail, dårlig samvittighet for at eg ikkje svart på alle dei koselige gratulasjonsmeldingane på facebook ol, og sjølsagt skulle eg gjerne ha blogga meir...

Meeen, no er det ein gang slik at å få barn e ganske så altoppslukande, og det skal det få lov til å vere. Alt er nytt, litt skummelt og uvant. Eg må berre ta tident til hjelp og lære undervegs.

Det einaste som er bombesikkert er at eg elska å vere mamma, og eg elska det vetle nurket mitt så intenst. Lite søvn, lite tid til meg sjøl og andre; men det gjer ingenting!! :D Eg koooosa meg.»

Se flere bilder av den nybakte lille familien i dagens papirutgave av Se og Hør!

Les også: Avslører Tones svangerskap-triks