Thomas Middleditch:

- Swinging har reddet ekteskapet

Tv-stjernen åpner seg om den ukonvensjonelle samlivsformen.

ÅPNE: «Silicon Valley»-skuespiller Thomas Middleditch velger å være svært åpen om sexlivet sitt i et nytt intervju. Der kan han avsløre at han og kona, Mollie Gates, lever som swingere. Foto: NTB scanpix
ÅPNE: «Silicon Valley»-skuespiller Thomas Middleditch velger å være svært åpen om sexlivet sitt i et nytt intervju. Der kan han avsløre at han og kona, Mollie Gates, lever som swingere. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Man skal ikke langt tilbake i tid før det ble sett på som syndig å ha sex før ekteskapet, mens det i dag er normen.

Samtidig er det også flere som tør å være åpne om andre samlivsformer enn det tradisjonelle samboer- og ekteskapet - for eksempel at de lever i polyamorøse forhold, eller er swingers.

Sistnevnte forholdskategori ser stadig ut til å overraske folk. Swinging kan defineres som et slags kontrollert utroskap, der man bytter partner, eller har gruppesex med andre par. Tv-stjernen Thomas Middleditch (37), kjent fra blant annet «Silicon Valley», er blant dem som foretrekker en slik samlivsform.

STJERNE: Thomas Middleditch har spilt i HBO-serien «Silicon Valley» i en rekke år. Dette bildet er fra femte sesong. Foto: HBO/Kobal/REX, NTB scanpix
STJERNE: Thomas Middleditch har spilt i HBO-serien «Silicon Valley» i en rekke år. Dette bildet er fra femte sesong. Foto: HBO/Kobal/REX, NTB scanpix Vis mer

Stjernen skaper nemlig overskrifter over hele verden nå, med sine uttalelser om hvordan swinging, eller husking, om du vil, faktisk reddet ekteskapet hans.

Reddet ekteskapet

Siden starten av 1990-tallet har Middleditch vært å se i en rekke filmer og tv-serier. Hans største og mest minneverdige rolle er nok imidlertid som Richard Hendricks i ovennevnte HBO-serie, som han ble nominert til Emmy for.

37-åringen har ingen barn, men er gift med kostymedesigneren Mollie Gates. De forlovet seg sommeren 2015, og giftet seg kort tid etter det.

VAR ÆRLIG: Skuespilleren forteller at han ikke klarte å leve monogamt, noe han også fikk kona med på. Likevel har de strenge regler for hva de kan og ikke kan gjøre. Foto: NTB scanpix
VAR ÆRLIG: Skuespilleren forteller at han ikke klarte å leve monogamt, noe han også fikk kona med på. Likevel har de strenge regler for hva de kan og ikke kan gjøre. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hva som skjer bak lukkede dører, har de vært private om. Det har de bestemt seg for å endre på nå. I et nytt intervju, passende nok med Playboy, forteller 37-åringen åpent om hvordan han og kona aktivt bedriver swinging.

- Jeg vet ikke hvor mye jeg kan si, fordi jeg vil ikke at kona mi skal bli sur på meg. Men etter at vi giftet oss måtte jeg være ærlig, og si til Mollie at vi måtte være utradisjonelle her, sier han, og fortsetter:

- Hun skal få skryt for at hun, i stedet for å si «faen ta deg, jeg stikker», heller sa at «vi kunne finne ut av det». For å være helt ærlig, så reddet swinging ekteskapet vårt. Vi har ulikt tempo, og vi krangler om det hele tiden, men det er bedre enn at man føler seg oversett eller alene, og at man må forbli i skyggen, sier tv-stjernen ærlig.

Gir beng

Det kan altså virke som innrømmelsen ikke var helt avklart med kona på forhånd. De liker ikke å beskrive seg som swingere, og vil heller si at de «deltar i en livsstil». Selv om det virker som de er veldig komfortable med måten de lever på nå, har det ikke alltid vært slik.

SJOKKERER: Da Siv Meyer og Ulrik Giske skal ha sex i en episode av «Ex on the Beach», blir det til en konkurranse om hvem som er flinkest til å onanere, og både Andreas Osterøy og Richard Liedholm melder seg på. Video: Dplay & Ingebjørg Iversen / Rød Løper. Vis mer

Skuespilleren forklarer at han trodde han skulle være som «alle andre». At han skulle være romantisk, forelske seg og gifte seg. Livet har derimot lært ham at stormforelskelse dør ut på sikt, og at han ikke vil undertrykke sine seksuelle lyster.

Ifølge statistikk fra RFSU i 2010, drømmer 34 prosent av nordmenn om å ha gruppesex. Det er derimot bare 12 prosent som faktisk har gjort det, skrev NRK den gang.

- EN ENHET: Paret løper ikke rundt og har sex hver for seg, men har sex med andre som et par. Foto: NTB scanpix
- EN ENHET: Paret løper ikke rundt og har sex hver for seg, men har sex med andre som et par. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er på ingen måte slik at de to kjører på uten å ha fastsatte regler, slik enkelte muligens tror.

- Man må vite hvor boksens vegger er. Mollie og jeg har skapt våre egne regler, og sammenliknet med de andre vi har møtt som driver med dette, er reglene våre ganske strenge. Vi gjør ikke ting på egen hånd; vi er sammen, som en enhet, forklarer han.

SEKSKANT: Realityprogrammet «Ex on the beach» sørger for å leve opp til skandalestempelet når fem jenter hopper til køys med én gutt. For drøy kost? Døm selv. Video: TVNorge / Discovery. Les hele saken her: https://goo.gl/KAiYHg Vis mer

På spørsmål om han er redd for hva denne innrømmelsen vil gjøre med ryktet hans, svarer han ganske bastant at han «gir faen», og føler seg beæret for å kunne være noes ansikt utad.

Han forteller til magasinet at de for tiden jobber med en serie der premisset er et swingers-par.

En studie fra 2013, gjennomført av psykologiprofessor Bente Træen og psykolog Anne-Sofie Bentzen, viste at mennesker som driver med swinging ga uttrykk for at de opplevde swinging som positivt for både forholdet og dem personlig.

LES OGSÅ: - Har mer sex nå enn noen gang tidligere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer