OPERERT ETTER INTERVJU: Kort tid etter intervjuet med Barbara Walters, skal Patrick Swayze ha gjennomgått en hemmelig operasjon. Nå skal også kreften ha spredd seg til lungene. Foto: ABC
OPERERT ETTER INTERVJU: Kort tid etter intervjuet med Barbara Walters, skal Patrick Swayze ha gjennomgått en hemmelig operasjon. Nå skal også kreften ha spredd seg til lungene. Foto: ABCVis mer

- Swayzes kreft har spredd seg

Et veldig dårlig tegn, sier ekspert.

SEHER.NO: I slutten av desember skal Patrick Swayze ifølge National Enquirer ha gått igjennom en hemmelig operasjon for å fjerne en potensielt dødelig blokkering i magen, skriver bladet på sine nettsider i onsdag.

Tidlig i januar ble han igjen lagt inn på sykehus med det Swayzes representanter sa var lungebetennelse.

På samme tid skal det imildertid, ifølge National Enquirer, ha blitt oppdaget at stjernens kreft skal ha spredd seg til lungene, noe som skal ha gitt ham pustebesvær den siste tiden.

- Det er et veldig dårlig tegn, sier eksperter til bladet.

- Patrick har aldri sett dårligere ut. Jeg har sett ham mange, mange ganger, men han har aldri sett så syk ut som nå. Han hadde det helt tydelig smertefullt, sier et vitne til bladet.

- Det som kan ha sett ut som lungebetennelse er mest sannsynlig kreft som har spredd seg til lymfesystemet og lungene. Selv med en ny runde strålebehandling har han mindre enn 10 prosent sjanse for å komme seg helt, sier Dr. Herman Kattlove i American Cancer Society (ACS).

Operasjonen i magen skal Swayze ha gått igjennom like etter at tv-intervjuet med Barbara Walters var spilt inn i slutten av desember.

I intervjuet innrømmet Swayze at selv om han har klart å holde sykdommen i sjakk lenge, er det ikke sikkert han holder ut så veldig mye lenger.

- Jeg vil jo si at fem år er ønsketenkning. To år virker mer sannsynlig hvis man skal tro på statistikkene. Jeg vil prøve å holde meg til de finner en kur, og det betyr jo at jeg må få de til å få fart på sakene, sa han.
- Du kan tro at jeg går gjennom et helvete. Men jeg er bare i starten av min kamp og jeg forventer at det skal bli en lang og hard en, som jeg skal vinne ut fra visse regler...regler som at kreften ikke kommer til å forsvinne. Men, sant skal sies at jeg holder hjertet og sjelen min åpen for mirakler, og ber, fortalte han.

På spørsmål om han fryktet døden, sa 56-åringen at han fortsatt er litt usikker.

- Jeg vet ikke. Jeg kan enten være ærlig eller dum og si nei, men med en gang jeg sier det, må jeg si at ja, jeg gjør det, sa han.
Til Usmagazine tirsdag, sa Swayzes mor at sønnen er ved godt mot.

- Han har det bra. Og han virker positiv. Vi snakker ikke om sykdommen når jeg snakker med ham. Han har ikke engang vært der en uke, sier moren til Usmagazine.com.
Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Nekter å gi opp kreftkampen