VINNERFALL: Mariette Hansson tok seg direkte til finalen med sitt bidrag under gårsdagens delfinale i Melodifestivalen. Da hun skulle ta vinnerbildet, falt hun ned i et hull på scenen. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB Scanpix
VINNERFALL: Mariette Hansson tok seg direkte til finalen med sitt bidrag under gårsdagens delfinale i Melodifestivalen. Da hun skulle ta vinnerbildet, falt hun ned i et hull på scenen. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB Scanpix Vis mer

Melodifestivalen:

SVT anmelder seg selv etter Melodifestivalen lørdag kveld

Deltaker Mariette Hansson falt ned i et hull på scenen.

Publisert

Det var under pressekonferansen etter gårsdagens delfinale i Melodifestivalen i Malmø, at ulykken skjedde.

Mariette Hansson tok seg direkte til den svenske finalen med sangen «A Million Years», hun skulle opp på scenen og bli fotografert etter å ha svart på alle vinnerspørsmålene, og ramlet da rett ned i et hull, skriver SVT.

Scenen var i ferd med å bli pakket ned, og hullet der Hansson falt, var til en lyskaster.

Krisemøte

Hansson skrek av smerte da hun ble ledet ned av scenen, og fikk behandling av legepersonell på stedet.

- Det gjorde ordentlig vondt, sa hun til SVT.

Natt til søndag har SVT hatt krisemøte, og besluttet å anmelde seg selv til Arbetsmiljöverket (Arbeidstilsynet), melder Expressen.

- Vi satte oss i møte direkte etter hendelsen for å gå gjennom hva som har hent, og for å se til at det ikke skjer igjen, sier Lili Assefa, pressesjef for Melodifestivalen til den svenske avisa.

Hun bekrefter at de har anmeldt ulykken og seg selv til Arbeidstilsynet.

Tar ansvar

På spørsmål fra Aftonbladet om SVT har brutt sine sikkerhetsrutiner, svarer Assefa følgende:

FEIRING: Mariette Hansson og Benjamin Ingrosso kom begge til den svenske finalen. Foto: Jonas Ekströmer / TT /  NTB Scanpix
FEIRING: Mariette Hansson og Benjamin Ingrosso kom begge til den svenske finalen. Foto: Jonas Ekströmer / TT /  NTB Scanpix Vis mer

- Ja, det har vi gjort. Mariette fikk gå opp på en del av scenen som ikke var sikret, ettersom man hadde begynt å rive den. Hun skulle ikke ha fått gå opp dit, noen skulle stoppet henne. Vi tar det fulle ansvar.

Mariette Hansson kunne seinere på kvelden meddele til SVT at det gikk bra med beinet. Det var ømt, hun fikk et skrubbsår, og et plaster. Og dro på fest for å feire seieren.

Den andre vinneren som går videre til den svenske finalen, er Benjamin Ingrosso med sangen «Good Lovin'».

LES OGSÅ: «Luksusfellen» glemte igjen skrin med 80 000 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer