Svir av over en million i året

MGP-finalistene The Carburetors bruker svimlende summer på pyro og knusing av gitarer.

<strong>GITARKNUSING:</strong> «The Carburetors» sikret seg plass i MGP-finalen etter at de tok andreplassen med låta «Dont Touch The Flame» på Ørland. Her er vokalist Eddie Guz i ferd med å knuse en gitar på MGP-scenen. Foto: Scanpix
GITARKNUSING: «The Carburetors» sikret seg plass i MGP-finalen etter at de tok andreplassen med låta «Dont Touch The Flame» på Ørland. Her er vokalist Eddie Guz i ferd med å knuse en gitar på MGP-scenen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Rockebandet «The Carburetors» sikret seg plass i MGP-finalen i Oslo spektrum da de kom på andreplass under delfinalen på Ørland 14. januar.

Med heftige pyroeffekter på scenen og en pang-avslutning der vokalist Eddie Guz knuste gitaren foran hundretusener av TV-seere, skapte rockerne et show utenom det vanlige.

Bandet, som har turnert på store festivalert i Europa i ti år, er på ingen måte kjent for å spare på effektene under sine konserter. Til Seher.no avslører «The Carburetors» av de bruker svimlende summer hvert eneste år på fyr og flammer.

- Vi bruker godt over en million i året på show. Det går med jævlig mye. Vi betaler egne ansatte som jobber med pyroeffektene, i tillegg går det med penger til å knuse en gitar på hvert show. Stort sett alle pengene vi tjener på spillejobbene går tilbake til showet. Vi blir ikke millionærer av dette akkurat, sier gitarist og låtskriver Stian Krogh til Seher.no.


Etter å ha eksperimentert med enorme pyroeffekter i ti år, kan «The Carburetors» se tilbake på dramatiske utfall av flamme-showet.

- Det er klart det har gått galt. En gang klarte vi å skape et overtrykk slik at en glassrute på størrelse med et stort butikkvindu ble blåst ut og falt ned på gaten utenfor. Heldigvis ble ingen skadet, men det har blitt noen brannsår og blåmerker her og der på oss i bandet opp gjennom årene, sier Eddie Guz før band-kollega Stian forteller at hendelsen var nær ved å ende i slåsskamp.

- Det kom noen opp backstage som sa at de skulle banke opp bandet fordi vi hadde kastet glass på dem. Vi ante ikke noe om dette før vi ble fortalt hva som hadde skjedd dagen etter under en konsert i Fredrikstad, sier Stian Krogh til Seher.no.

Etter den bombelignende pyro-opplevelsen bestemte «The Carburetors» seg for ikke å ta flere sjanser, og har i dag egne ansatte som jobber med effektene.

- Vi slipper ikke til amatører på dette. De som er med oss rundt og jobber med pyroeffektene er sertifiserte folk som har peiling på det de driver med. Hvis ikke gutta vet hva de driver med, dør vi før vi er ferdige med showet så mye pyro som vi har, sier «The Carburetors», som sier de kommer til å tyne NRKs pyrobudsjett alt de klarer før MGP-finalen 11. februar.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Kanskje jeg mistet noen stemmer og tapte tredjeplassen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer