MER BERLINERPOPLER: Siste del av "Berlinerpoplene", basert på boken "Ligge i grønne enger", sendes på NRK januar 2009.
MER BERLINERPOPLER: Siste del av "Berlinerpoplene", basert på boken "Ligge i grønne enger", sendes på NRK januar 2009. Vis mer

Svindyrt med tv-drama

Kanalenes suksess-serier koster flesk. Nye innspillinger igang.

SEHER.NO: Nylig satte NRK og regissør Anders T. Andersen igang med innspillingene av siste del av forfatter Anne B. Ragdes superpopulære bok-triologi.

Statskanalen planlegger å sende de to siste episodene av "Berlinerpoplene", da basert på boken "Ligge i grønne enger", i januar til neste år, skriver VG.

Og innspillingene av en slik storsatsing er slettes ikke billig for kanalen.

Nærmere 10 millioner kroner koster det å lage de siste episodene, men dersom disse får like høy seeroppslutning som serien som ble sendt i fjor høst, er det garantert verdt det.

Serien ble enormt populær, og regissør Andersen følger opp med samme suksessoppskrift også denne gangen.

- Det går mye lettere denne gangen. Nå ligger veldig mye klart. Vi bruker stort sett samme location som sist. Skuespillerne er de samme, og staben er godt samkjørt, sier han til VG.

Men tross utgiftene i forbindelse med "Berlinerpoplene" er ikke dette NRKs eneste storsatsing innen drama fremover.

Drama har nemlig blitt en av de viktigste bærebjelkene for både NRK og TV 2, og påkostningene i forbindelse med seriene koster nærmere 160 millioner kroner.

- Til høsten kommer vi med "Himmelblå" og en ny serie "Kodenavn Hunter", sier prosjektsjef Petter Wallace i NRK Drama til VG.

Også TV 2 satser sterkt på drama, og innspillingen av serien "Hvaler" er allerede igang.

- Vi vurderer hele tiden nye prosjekter, sier Wallace i NRK.

LES OGSÅ: - Lever i suksessboble

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.