Carl Aksel Jansen:

Svindlet realityflørt:
- Lurte henne trill rundt

Carl Aksel Jansen innledet et forhold til et av ofrene i svindelsaken.

TILTALT: Over halvannet år etter at Carl Aksel Jansen ble siktet for grovt bedrageri er saken oppe for retten. Foto: Morten Eik
TILTALT: Over halvannet år etter at Carl Aksel Jansen ble siktet for grovt bedrageri er saken oppe for retten. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag startet rettssaken mot den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren Carl Aksel Jansen (25). Han er tiltalt for å ha svindlet til seg 4,5 millioner kroner.

Se og Hør er til stede gjennom videolink, da det av smittevernhensyn ikke er anledning for pressen å stille fysisk i retten.

Under opplesning av tiltalen erkjente Jansen alle punkter, med unntak av tre, som han erkjente delvis. Tiltalen omfatter 33 forhold.

- Lurte henne trill rundt

Tre menn og tre kvinner er fornærmet i saken. En av kvinnene er en tidligere realitydeltaker.

Jansen forklarer at han møtte henne på en fest med andre realitydeltakere, og at de fant tonen. Samtidig holdt han på med lånebedragerier.

HYSTERISK TABBE: Produksjonen av svenske «Paradise Hotel» måtte tenke kreativt da det skjedde en teknisk feil under innspilling. Dette har fått blandede reaksjoner fra seerne. Video: Viafree.se / Rød Løper Vis mer

- Utspekulert som jeg var, tenkte jeg at hun var en god kandidat til å svindle. Jeg oppførte meg helt jævlig. Jeg har lurt henne trill rundt, manipulert henne og spilt på følelsene hennes. Jeg flyttet til og med inn til henne da vi begynte med låneopptakene. Jeg tok henne med ut på en middag og introduserte at jeg trengte hjelp med å ta opp lån på en bil. Det ville hun hjelpe meg med, og jeg fikk all informasjonen hennes, sier han.

Jansen forklarer at de innledet et forhold, men at det fra hans side var for å bruke henne for å ta opp lån.

- Jeg kjenner jeg blir kvalm over å prate om det, det er ekstremt dårlig gjort. Jeg vet ikke hva jeg skal si, men jeg må komme meg videre i livet og ta den straffen jeg skal ha og betale for meg.

Kvinnen selv er et av vitnene i saken, og vil fortelle sin versjon i retten denne uken.

DEBATT: Da flere svenske Instagram-brukere fyrte seg opp over gamle klipp fra «Ex On The Beach» og «Paradise Hotel» i Danmark valgte leverandøren å avpublisere. Video: Dplay / Viaplay. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Aktor Erik T. Hansen påpeker i retten at Jansen i første avgjør i 2019 forsøkte å legge skylden på den fornærmede. Denne forklaringen endret seg altså i senere avhør.

Jansen selv har forklart i retten at han var så påvirket av rusmidler at det er mye av perioden han ikke lenger husker. På spørsmål fra aktor om hvordan han tror fornærmedes opplevelse av det hele var, svarer Jansen:

- Jeg kan tenke meg at det har vært helt forferdelig for henne. Jeg skammer meg og kan ikke gjøre noe annet enn å være en angrende synder. Jeg ødela økonomien hennes.

De to har ifølge Jansen ikke noe kontakt i dag.

«FANGET»: Russiske Vladislav Ivanov var «Fanget» i et kinesisk realityshow i tre måneder. Video: Se og Hør/WeTV Vis mer

Beklaget

25-åringen la forrige uke ut et lengre innlegg på Facebook, hvor han igjen beklaget overfor ofrene. Der skrev han at han var klar for å ta sin straff.

«Det jeg har gjort er helt uakseptabelt og jeg føler en ekstrem skam og anger», var blant det han skrev.

Den tidligere realitydeltakeren beskrev også et liv fylt av rus de senere årene, men understreket at han de siste fem månedene har vært rusfri. Videre ytret han et ønske om å hjelpe unge som havner på skråplanet.

Jansen sa da gjennom sin forsvarer til Se og Hør at han ikke hadde ytterligere kommentarer.

MINDRE LIGGING: Både seere og deltakere selv har reagert på at det er mindre sex i monitor på «Ex on the Beach». Nå svarer de på kritikken. Video: Discovery+/ Rød Løper Vis mer

Jansen er tidligere straffedømt. I 2013 brukte han falsk ID og oppbevarte narkotika, og to år senere ble han dømt for å kjøre bil i påvirket tilstand, i tillegg til at han var i besittelse av kokain og marihuana.

Flere er dømt i saker tilknyttet bedragerisaken. Blant annet er to tidligere, kvinnelige realityprofiler dømt for å ha hvitvasket penger for de tiltalte.

LES OGSÅ: Dømt etter «bankran»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer