TRONER PÅ TOPPEN: Alpinist Aksel Lund Svindal er den norske idrettsutøveren det norske folk aller mest ønsker suksess. Den skadede idrettsstjernen slår blant andre Marit Bjørgen og Therese Johaug i kåringen.  Foto: NTB Scanpix
TRONER PÅ TOPPEN: Alpinist Aksel Lund Svindal er den norske idrettsutøveren det norske folk aller mest ønsker suksess. Den skadede idrettsstjernen slår blant andre Marit Bjørgen og Therese Johaug i kåringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Svindal slår både Bjørgen og Johaug

- Det er veldig gøy at folk heier på meg, sier den ulykkesrammede alpinstjernen Aksel Lund Svindal.

Publisert

SEOGHØR.NO: Da Aksel Lund Svindal (33) braste inn i sikkerhetsnettet i monsterbakken Kitzbühel i Østerrike i januar, holdt en hel idrettsverden pusten.

Ulykken så ekstremt stygg ut, og tilskuerne brøt ut i lettet jubel da Svindal reiste seg for egen maskin etter utforkjøringen.

Det tok ikke lang tid før Svindal ble operert for røket korsbånd og begynte på den langvarige rehabiliteringen sin. Den populære alpinstjernen var ved godt mot, men nylig sa han til NRK at skaden er enda mer alvorlig enn det som først ble kjent.

Selv om hele Svindals strålende karriere nå står i fare, er 33-åringen fra Lørenskog Norges mest populære idrettsutøver.

Ifølge en undersøkelse Ipsos har utført for Dagbladet, slår han både de norske håndballjentene, Therese Johaug (28), Marit Bjørgen (36) og Cecilia Brækhus (34): Det norske folk unner aller mest Aksel Lund Svindal suksess.

DRAMATISK: Da Aksel Lund Svindal kom seg på beina etter skrekkulykken i Kitzbühel i januar 2016, var det mange som først trodde han kom bortimot uskadet fra utforkjøringen.  Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK: Da Aksel Lund Svindal kom seg på beina etter skrekkulykken i Kitzbühel i januar 2016, var det mange som først trodde han kom bortimot uskadet fra utforkjøringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gir ikke opp

Overfor Dagbladet innrømmer Svindal at han er overrasket over å havne på toppen av popularitetslista, der han troner med 35% av stemmene - tre prosent mer enn håndballjentene.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare, men jeg tar det i alle fall som en kompliment. Takk! sier han nesten litt brydd til avisen.

Er du enig i resultatene av undersøkelsen? Gi din mening nederst i saken!

Selv om den sympatiske alpinisten synes førsteplassen er «litt uventet», har han en idé om hvorfor han topper Dagbladets undersøkelse.

- Jeg har hatt en del uflaks de siste åra. Jeg har vunnet renn og så blitt skadet. Så har jeg vunnet nye renn, for så å bli skadet igjen. Jeg håper jo å komme tilbake og vinne igjen til vinteren. Det er veldig gøy at folk heier på meg, fastslår Svindal overfor avisen.

Saken fortsetter under bildet.

SMILTE: Aksel Lund Svindal virket i godt humør da han og Dr. Christian Fink møtte pressen etter at han hadde operert korsbåndet i Innsbruck i slutten av januar. Nylig røpet Svindal at skaden er mer alvorlig enn det som først ble kjent. Foto: NTB scanpix
SMILTE: Aksel Lund Svindal virket i godt humør da han og Dr. Christian Fink møtte pressen etter at han hadde operert korsbåndet i Innsbruck i slutten av januar. Nylig røpet Svindal at skaden er mer alvorlig enn det som først ble kjent. Foto: NTB scanpix Vis mer

Humor og optimisme

Og Aksel Lund Svindals innstilling etter sin siste ulykke i rekken, har neppe gjort ham mindre populær.

Tidligere har han fortalt at det langt ifra er morsomt å være skadet, men at han har prøvd å akseptere situasjonen:

- Du følger gutta på TV og ser at det er der du skulle vært. Det er ikke drittfett å sitte på sofaen da. Men det er et faktum du tar innover deg ganske kjapt, sa Svindal til VG Sporten i april.

Saken fortsetter nedenfor.

Well, here we go again... #rehab training

Et bilde publisert av Aksel Lund Svindal (@asvindal)

Og på den åpne, offisielle Instagram-profilen sin deler Svindal jevnlig oppdateringer med sine over 340.000 følgere. Innleggene er ofte skrevet med glimt i øyet, og han er ikke redd for å omtale skaden sin i humoristiske vendinger.

Da han nylig stod på ski igjen for første gang på syv måneder, valgte han å beskrive begivenheten på følgende måte:

«Det er lenge siden sist, min kjære. Syv måneder. Den lengste perioden vi har vært adskilt. Nå er det på tide å danse sammen igjen. Jeg vet du er vant til ekte rock 'n' roll. Men la oss begynne med en roligdans» (oversatt fra engelsk, journ.anm.).

Bildet til den morsomme teksten var av et par alpinski og tilhørende staver, parkert på toppen av en preparert skiløype i Stelvio i de italienske alpene.

Saken fortsetter nedenfor.


Selv om det fortsatt er usikkert om Aksel kan gjenoppta alpinkarrieren for fullt, er han nå på plass i Chile i Sør-Amerika sammen med resten av landslaget.

Under treningsleiren der i fjor fikk laget for øvrig med seg det kraftige jordskjelvet som rammet Chiles kystområde.

Fredag delte Aksel et Instagram-bilde med fansen, der han og lagkamerat Kjetil Jansrud (31) peker begeistret mot en rekke snødekte topper i Valle Nevado.

- Ser lovende ut, skriver Svindal optimistisk til bildet.

Her skal han teste ut kneet etter bruskskaden han pådro seg i Østerrike januar, før turen etter planen går til USA i oktober. Målet er å stille til start i Lake Louise i desember.


Er Aksel Lund Svindal den idrettsutøveren du mest unner suksess? (Avsluttet)

Les mer om korsbåndskader hos Lommelegen.no.

LES OGSÅ: - Jeg tryner og tar med meg henne i fallet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer