«Mesternes mester»:

Svindal overtar «Mesternes mester»

Aksel Lund Svindal vant nylig konkurransen. Nå blir han programleder.

NY JOBB: Aksel Lund Svindal blir programleder på NRK. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY JOBB: Aksel Lund Svindal blir programleder på NRK. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen skriver NRK at alpinstjernen Aksel Lund Svindal blir ny «Mesternes mester»-programleder etter at Dag Erik Pedersen gir seg etter tolv sesonger.

- Jeg er virkelig stolt og smigret over å bli spurt, sier Svindal til NRK, og fortsetter:

- Det var veldig overraskende, og neppe noe jeg ville ha tenkt på å gjøre hvis jeg ikke selv hadde vært med i «Mesternes mester» denne sesongen.

Vil gi seg på topp

Nyheten kommer bare kort tid etter at det mandag ble kjent at Dag Erik Pedersen som nevnt gir seg som programleder.

«MESTERNES MESTER»: Dette fikk du ikke se på TV i finalen av «Mesternes Mester». Vis mer

- Det ble tolv sesonger - fra jeg var 48 år til jeg nå er over 60 år. Det har vært fine år, men også noen tøffe tak privat. Da har det vært godt for meg å ha «Mesternes mester» å holde fast i og se frem til, sa Pedersen til VG.

Pedersen forklarte videre at han for alvor begynte å tenke på å gi fra seg stafettpinnen.

- Dette har vært et TV-eventyr. Seertallene denne sesongen har vært fantastiske. Jeg kan ikke tenke meg at vi noen gang kommer til å slå de seertallene. Etter at vi kom hjem til Norge og spilte inn i Arendal, var på mange måter ringen sluttet for meg. Jeg ville gi meg på topp.

61-åringen sa at han foreløpig ikke har noen konkrete planer videre, men at han har lyst til å fortsette på skjermen. Han ønsker også å skrive en bok om «Mestenes mester».

Pedersen kåret altså sin siste vinner av programmet tidligere i år da Aksel Lund Svindal slo håndballstjernen Håvard Tvedten på målstreken.

VANT: Aksel Lund Svindal vant «Mesternes Mester», og vi snakket med han rett etter finalen. Vis mer

Årets finale skrev seg inn i historien som den lengste noensinne, med varighet på godt over 40 minutter. Svindal fortalte i etterkant at han på et tidspunkt heiet på motstanderen.

- Vi hadde gitt alt begge to uansett, så jeg føler det nesten var litt tilfeldig hvem som vant, fortalte han, og la til at det var en tung konkurranse, som han er glad han ikke skal gjennom igjen.

LES OGSÅ: Slik svarer hun på «Senkveld»-rykte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer