UTE AV EUROVISION: For første gang siden 1958 er ikke Sverige blant landene i finalen i Eurovision. Her fremfører Anna «This Is My Life» under den andre semifinalen torsdag.  Foto: Reuters
UTE AV EUROVISION: For første gang siden 1958 er ikke Sverige blant landene i finalen i Eurovision. Her fremfører Anna «This Is My Life» under den andre semifinalen torsdag. Foto: ReutersVis mer

Svenskesjokk i Eurovision

For første gang på 52 år går en internasjonal finale av stabelen uten broderfolket.

SEHER.NO: Etter torsdagens andre semininale på Telenor Arena, er det klart at en av de soleklare forhåndsfavorittene, svenske Anna Bergendahl (18), ikke er kvalifisert til finalen i årets internasjonale Melodi Grand Prix.

Dermed er Sverige for første gang siden 1958 ikke å finne blant landene som konkurrerer i finalen i Europas viktigste popmusikk-konkurranse.

- Jeg er i sjokk. Anna var helt klart den beste i kveld, men når det er sagt er det mange sterke konkurrenter som gikk videre i kveld. Det bli en heidundranes finale på lørdag, sier Norges finalehåp Didrik Solli-Tangen gjennom NRKs pressesenter.

Det er også et åpenbart sjokk for pop-landet fremfor noen, selv om svenske kommentatorer er sindige i sine ordvalg.

«Nåja, det bekrefter bare de siste årenes trend. Og Danmark gikk videre med en låt som ble valgt bort fra Melodi Grand Prix i år. Aj, aj, aj. Hm. Sånn kan det gå» kommenterer Aftonbladets Markus Larsson.

«Jeg er overrasket», er Expressen-kommentator Anders Nunstedt korte melding rett etter semifinalen.

De som gikk videre etter torsdagens semifinale var da: Danmark, Armenia, Romania, Aserbajdsjan, Kypros, Irland, Israel, Tyrkia, Ukraina og Georgia. 

Norske Hanne Søvaag, som har skrevet låten til det armenske bidraget, samt er en av låtskriverne bak norske «My Heart Is Yours», har dermed to sanger i finalen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Sjokk-Anna stormet rett opp på hotellrommet