Svenskene raser mot norsk TV-sending

TV-seerne trodde artistene mimet.

USYNKRONISERT? Flere svenske TV-seere skal ha ytret misnøye etter tirsdagens TV-sending. Her er vakre Safura, som representerer Aserbajdsjan i årets Eurovision. Foto: Reuters
USYNKRONISERT? Flere svenske TV-seere skal ha ytret misnøye etter tirsdagens TV-sending. Her er vakre Safura, som representerer Aserbajdsjan i årets Eurovision. Foto: Reuters Vis mer
SEHER.NO: Tirsdag kjempet 17 land om 10 finaleplasser da det var duket for semifinale i Melodi Grand Prix i Telenor Arena.

Men til tross for et svært påkostet show, var det ikke alle som var like fornøyde med Eurovisionsendingen fra Oslo.

Ifølge den svenske avisen Expressen, opplevde flere svenske TV-seere at det ikke var samsvar mellom lyd og bilde under TV-sendingen. I Expressens livechat undret flere TV-seere seg om artistene mimet, og flere skal ha klaget på den dårlige synkroniseringen.

Ifølge avisen kjenner verken NRK eller SVT til problemet som skal ha oppstått.

- Her i Norge fungerte sendingen bra. Og om det var noen problemer så er det absolutt ikke SVTs feil, sier Helena Brodén som er presseansvarlig for den svenske delegasjonen til avisen.

Hun var tilstede i Norge under sendingen tirsdag, og kunne dermed ikke kommentere hvordan sendingen så ut på svensk TV.

Peter Svaar som er presseansvarlig i NRK, henviser imidlertid tilbake til SVT på spørsmål fra Expressen om lyd -og bildeproblemene.

- Såvidt vi kjenner til var den ingen problemer med sendingen. Vi kjenner ikke til at det har vært usynk, uten av jeg foreslår at du henvender deg til SVT med spørsmålet ditt, sier han til avisens journalist.

I dagens VG kommer det også fram at svenskene gir kritikk til programledertrioen Nadia Hasnaoui (46), Haddy N'jie (31) og Erik Solbakken (27).

- Programlederne klarte seg bra, men humoren og tøysingen må de bare droppe. Det slår ikke gjennom i konseptet - og må rett og slett bare ut av manuset, sier Markus Larsson, musikkredaktør og GP-kommentator i Aftonbladet, til VG.

Larsson synes i tillegg at det var overraskende hvor lite Norge fikk vist fram av landet sitt under sendingen, og at det dermed ikke kan omtales som norgesreklame.

Til tross for kritikken mot programlederne, omtaler både TV-produsent Geir Bie, programdirektør i TVNorge, Eivind landsverk og kommunikasjonsrådgiver i P4, Svein Tore Bergestuen sendingen som vellykket.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Her fester Didrik med MGP-flørtene